Αρχική COVID-19 Άνοιξαν καφέ, μπαρ, εστιατόρια – Διευρύνεται η κυκλοφορία – Επανεκκίνηση εμβολιασμών

Άνοιξαν καφέ, μπαρ, εστιατόρια – Διευρύνεται η κυκλοφορία – Επανεκκίνηση εμβολιασμών

0
RESTAURANTS
Εικόνα: UNSPLASH/Kristaps Grundsteins
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Άνοιξαν σήμερα καφέ, μπαρ, εστιατόρια. Η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11:00μμ. Επίσης σήμερα επανέρχονται οι εμβολιασμοί που είχαν ανασταλεί τις ημέρες του Πάσχα.

Εστίαση

Συγκεκριμένα από σήμερα και καθημερινά όλοι οι κλάδοι εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκεδάσεως) θα είναι ανοικτοί έως τις 10:45 το βράδυ. Η λειτουργία τους είναι υποχρεωτικά χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο. Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής. Ανά τραπέζι επιτρέπονται έως έξι καθήμενοι.

Μετακινήσεις

Η κυκλοφορία επιτρέπεται από σήμερα έως τις 11 το βράδυ (από τις 5 το πρωί). Οι πολίτες επιτρέπεται να μετακινούνται με αποστολή SMS στο 13033. Υπενθυμίζεται ότι ήδη  επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός κάθε περιφερειακής ενότητας.

Τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο μπορούν παραμείνουν ανοικτά, εφόσον το επιθυμούν, αυτήν την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021.

Εμβολιασμοί

Στον εμβολιασμό κατά του Covid-19 μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει στις ηλικίες 30-39 και 40-44. Ήδη και η επόμενη ομάδα, των 44-49, καταγράφει μεγάλη προθυμία. Εντός λίγων ωρών έκλεισε 260.000 ραντεβού. Οι 45-49 μπορούν να επιλέξουν από τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) και από τις 5 Μαΐου θα μπορούν να κάνουν και το Johnson & Johnson.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση