Αρχική Special Topics Προτάσεις για παραστάσεις με online streaming

Προτάσεις για παραστάσεις με online streaming

0
Εικόνα: UNSSPLASH/Gwen King
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Παραστάσεις για όλα τα γούστα προτείνει για τις ημέρες των εορτών -και όχι μόνον- το ecozen.gr. Πρόκειται για χορευτικές και θεατρικές προτάσεις κατά τη διάρκεια του Μαΐου.
Όλες μπορείτε να τις απολαύσετε μέσω online streaming από τη smart τηλεόρασή σας, το τάμπλετ, τον υπολογιστή και το κινητό σας.
MIKRIPOLI

H μικρή μας πόλη

«Η Μικρή μας πόλη», το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ, είναι σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη. Μαγνητοσκοπημένο από τη σεζόν 1992-1993, διαθέτει αξιόλογο θίασο. Πρόκειται για τους Νικήτα Τσακίρογλου, Πέμη Ζούνη, Στράτο Τζώρτζογλου, Αλεξάνδρα Λαδικού, Θέμιδα Μπαζάκα, Στέφανο Κυριακίδη...

Η Μικρή μας Πόλη (Our town ) είναι τρίπρακτο θεατρικό έργο, τοποθετημένο στην φανταστική μικρή πόλη Γκρόβερς Κόρνερς. Μιλά για την ιστορία των κατοίκων μιας συνηθισμένης πόληςστις αρχές του εικοστού αιώνα. Η ρουτίνα της ζωής, ο έρωτας, ο γάμος, ο θάνατος είναι τα στάδια όπου κινείται ο συγγραφέας. Η πρώτη παράσταση ανέβηκε το 1938, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ.

Διατίθεται έως τις 9 Μαΐου με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

SwanLake

Η Λίμνη των Κύκνων

Το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων» ανεβαίνει σε hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τη μεταφορά του στη σκηνή έχει αναλάβει το  φημισμένο The Moscow Ballet – Russian Ballet Theater.

Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπαλσόι. Αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών. Οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, αποτελεί ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων.

Διατίθεται έως τις 31 Μαΐου με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

ISTORIAXORISONOMA

Ιστορία χωρίς όνομα

Η “Ιστορίά χωρίς όνομα” αναφέρεται στον έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα με τον Ίωνα Δραγούμη. Μεταφέρεται στο σανίδι σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Πρωταγωνιστούν οιΤάσος Νούσιας,  Μπέτυ Λιβανού,Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά.

Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά Γάκη, το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα», εξελίχθηκε σε μία παράσταση-φαινόμενο. Λατρεύτηκε από το κοινό, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διακρίθηκε ως «Η παράσταση της χρονιάς» από τα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων.

Διατίθεται έως τις 31 Μαΐου με τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ.

treisaderphes 1

Οι Τρεις Αδελφές

Ένα αγαπημένο έργο του Τσέχοφ, “Οι Τρεις Αδερφές“, μεταφέρεται, μέσα από την σύγχρονη ματιά του Δημήτρη Τάρλοου, στη σύγχρονη εποχή. Ο σκηνοθέτης καθοδήγησε 15 ηθοποιούς σε προσωπικά ρεσιτάλ.

Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους»,. Φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.Ο

Διατίθεται έως τις 10 Μαΐου με τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

yugerman

Γκιούγκερμαν

Ο “Γιούγκερμαν“, το εμβληματικό μυθιστόρημα  του Μ. Καραγάτση, θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του έργο. Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, εγγονού του συγγραφέα, και διασκευή Στρατή Πασχάλη Πρωταγωνιστής ο Γιάννης Στάνκογλου, που πλαισιώνεται με ένα θίασο 20 συμπρωταγωνιστών. Ζωντανεύουν το βίο και την πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φινλανδού αριστοκράτη που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα από την ελληνική ψυχή.

Διατίθεται έως τις 24 Μαΐου με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

 

Διαφήμιση