Αρχική Special Topics Το πλήρωμα του SpaceX επέστρεψε στη Γη 167 μέρες μετά (βίντεο)

Το πλήρωμα του SpaceX επέστρεψε στη Γη 167 μέρες μετά (βίντεο)

0
NASA Capsule returning to Earth 020521
NASA Capsule returning to Earth 020521
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με ασφάλεια επέστρεψε στη Γη, η διαστημική κάψουλα της SpaceX, που μετέφερε τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η αποστολή των 167 ημερών ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια που να αφορά πλήρωμα κάψουλας το οποίο έχει εκτοξευθεί από τις ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ των 84 ημερών κατείχαν από το 1974 οι αστροναύτες στον Σταθμό Skylab της NASA.

Η κάψουλα προσθαλασσώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Φλόριντα, ενώ, καλύφθηκε με απευθείας μετάδοση από τη Nasa.

Στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε το Global News στο youtube, φαίνεται η επιτυχής και εντυπωσιακή επιχείρηση προσγείωσης και περισυλλογής της κάψουλας με τους 4 αστροναύτες.

Η διαστημική κάψουλα Crew Dragon έφερε με ασφάλεια τους αστροναύτες στη Γη μετά από 167 ημέρες παραμονής τους στο διάστημα. Ενώ χρειάστηκε περίπου 6 ώρες πτήσεις από τον ISS στη Γη.

“Δεν είναι πολύ συχνά που συμβαίνει να ξυπνήσεις στον Διαστημικό Σταθμό και να πας για ύπνο στο Χιούστον” ανέφερε χαρακτηριστικά η Holly Ridings, επικεφαλής διευθύντρια πτήσεων της NASA.

Το πλήρωμα, αποτελείται από τους τρεις Αμερικανούς Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και έναν Ιάπωνα αστροναύτη, τον Σοίτσι Νογκούτσι, που όπως δήλωσε η NASA είναι καλά στην υγεία τους. Ενώ, ήταν οι πρώτοι αστροναύτες που είχαν μεταφερθεί στον ISS, από την εταιρεία του Έλον Μασκ.

Αυτή τη στιγμή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παραμένουν 7 αστροναύτες.

Διαφήμιση