Αρχική Πολιτισμός Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Βοσκόπουλος – Την Τετάρτη η κηδεία...

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Βοσκόπουλος – Την Τετάρτη η κηδεία του

0
ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έφυγε από τη ζωή, ο “πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού”, Τόλης Βοσκόπουλος. Σε ηλικία 81 ετών, μετά από ανακοπή της καρδιά του. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15:00 στο Α’ Νεκροταφείο. Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Από τη φτωχολογιά στη δόξα

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοκκινιά, από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες. “Από κάτι μπουλούκια που ερχόντουσαν στην Κοκκινιά, με τον Ζαζά, τον Κοκοβιό και άλλους είχα ξελογιαστεί. Ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο” ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα-βήμα» του μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» το 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις. Τελευταία του μεγάλη εμφάνιση η συναυλία του στο Ηρώδειο το Σεπτέμβριο του 2018.

Σπουδαίος ερμηνευτής – Σπουδαίες συνεργασίες

Μοναδικό μέταλλο φωνής, η παρουσία και η μοναδική του ερμηνεία δημιούργησαν σχολή στο τραγούδι και επηρέασαν πάρα πολλούς ερμηνευτές. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη. Του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων. Και ο ίδιος είχε εξαιρετικές επιδόσεις στη σύνθεση. Μερικές μόνον από τις επιτυχίες του: «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι».... Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του είναι η Δούκισσα, η Μαρινέλλα, ο Στράτος Διονυσίου, ο Αντώνης Ρέμος.

Γεμάτος πάθος, έζησε μία πλούσια ζωή

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε κάνει τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε πρώτα τη Στέλλα Στρατηγού (1960 – 1965), ύστερα την Μαρινέλλα (1973 – 1981), μετά την Τζούλια Παπαδημητρίου (1990 – 1996). Τελευταία του αγαπημένη σύντροφος, η πρώην βουλευτής, υπουργός και νυν πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου. Την ερωτεύθηκε τρελά. Παντρεύτηκαν το 1996 στην Κέρκυρα και απέκτησαν μία κόρη, τη Μαρία.

Διαφήμιση