Αρχική Special Topics Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Aόρατη πληγή” της Στεύης Γ. Τσούτση (Εκδόσεις Νίκας)

Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Aόρατη πληγή” της Στεύης Γ. Τσούτση (Εκδόσεις Νίκας)

0
ecozen diagonismos
Διαφήμιση
Ενημέρωση:
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς!
Ο νικητής του διαγωνισμού είναι:
Η κυρία Χριστίνα Φούρλα!!
Συγχαρητήρια!!

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

Το ecozen.gr και οι Εκδόσεις Νίκας προσφέρουν στους αναγνώστες τη δυνατότητα να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Αόρατη πληγή” της Στεύης Γ. Τσούτση.

aorati pligi cover copyΜία συλλογή ένδεκα διηγημάτων, με πρωταγωνίστριες ισάριθμες γυναίκες που βιώνουν τις δικές τους ένδεκα ζωές. Ένδεκα πληγές από τον έρωτα, τη φιλία, την οικογένεια, την άφαντη µητρότητα, τον καθρέφτη, την κακοποίηση, την ασθένεια, την εξάρτηση, το θάνατο… Πληγές αόρατες για τους πολλούς, µα πλήρως χαρτογραφηµένες για εκείνους που τις κουβαλούν.

Πληγές ανθρώπων, άλλοτε ανοιχτές να αιµορραγούν κι άλλοτε κλειστές, σαν παλιά τραύµατα πολέµου, να «τραβούν» κάθε που αλλάζει εποχή. Εσύ, ποια ιστορία θα νιώσεις πιο δική σου; Πόσα «µπαγκάζια» σού φόρτωσαν στην πλάτη; Ποια είναι η δική σου … Αόρατη πληγή; «Στη ζωή επιτρέπεται να λυγίζεις αλλά απαγορεύεται να σπας»…

Όροι συμμετοχής

Ο διαγωνισμός αρχίζει την Κυριακή 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021. Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος όσοι ακολουθήσουν τρία απλά βήματα και συμφωνήσουν με τους όρους του διαγωνισμού.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό του Ecozen θα πρέπει:

  • Να κάνετε like στις σελίδες: Εκδόσεις Νίκας, Στεύη Τσούτση και Ecozen.gr.
  • Έπειτα πατήστε εδώ για να κάνετε share το διαγωνισμό μας.
  • Τέλος, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αναφέροντας το όνομά σας για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, καθώς και ένα email επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή με τον νικητή.

[forminator_form id=”145163″]

Ο τυχερός αναγνώστης που θα κερδίσει το βιβλίο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και τα τρία βήματα ώστε να ενταχθεί στην κλήρωση.

Γνωρίστε τη συγγραφέα

ΣΤΕΥΗ ΤΣΟΥΤΣΗ ΝΙΚΑΣ
Εικόνα: Η συγγραφέας Στεύη Γ. Τσούτση

Από μηχανολόγος-μηχανικός, μεταφράστρια, επιμελήτρια και τώρα συγγραφέας. Πώς αλληλεπέδρασε η μία ιδιότητα στην άλλη; Και σε ποια αισθάνεσθε μεγαλύτερη κάλυψη;

Οι σπουδές μου στο Πολυτεχνείο μού έδωσαν μέθοδο κι υπομονή. Συνήθισα να βάζω τα πράγματα μέσα μου σε σειρά και να δουλεύω με σύστημα. Ένας καλλιτέχνης φημίζεται για την αγάπη του στο χάος. Φλερτάρω συχνά με αυτό, αλλά η μηχανικός μέσα μου το βάζει σε τάξη κι όλα πάνε καλά. Αγαπώ την επαφή με τα βιβλία και τους δημιουργούς. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να μην πέφτουν πάνω στον επιμελητή ή το μεταφραστή ενός βιβλίου, αλλά το αίσθημα τού να συντελείς στην αρτιότητα μιας έκδοσης είναι μοναδικό. Δε θα το άλλαζα με τίποτα αυτό που ζω τώρα. Εδώ και επτά περίπου χρόνια βρίσκομαι στις Εκδόσεις Νίκας και είμαι ευτυχής για όσα μου εμπιστεύονται να κάνω.
Όσο για τη συγγραφή, πάντα έγραφα. Από μικρή γέμιζα σελίδες και σελίδες με ιστορίες. Κανείς από τους οικείους μου, λοιπόν, δεν ξαφνιάστηκε, όταν μέσα σε όλες τις ιδιότητες, πρόσθεσα και τη συγγραφική. Ίσως μόνο εγώ, γιατί ποτέ δεν περίμενα να δω το όνομά μου στο εξώφυλλο ενός βιβλίου. Πάντως, κι αυτό το λέω με απόλυτη συναίσθηση, ο ρόλος που με «καλύπτει» περισσότερο από όλους είναι αυτός του «παραμυθά» για τον γιο μου. Η μητρότητα είναι η πιο σημαντική μου «κατάκτηση». 

  • Τόσο στο πρώτο σας βιβλίο, όσο και στο δικτυακό σας τόπο (ewoman.gr) πρωταγωνιστεί η γυναίκα. Θεωρείτε ότι το γυναικείο φύλο έχει περισσότερο ανάγκη να εκφραστεί;

Όλοι έχουμε ανάγκη την έκφραση. Προσωπικά μιλώ μόνο για όσα ξέρω. Για όσα δεν έχω κατακτήσει ακόμη ή δε νιώθω σίγουρη, δε μιλώ. Ο συγγραφέας οφείλει να σέβεται τον αναγνώστη. Κι από σεβασμό, γράφω κυρίως για τις γυναίκες. Ξέρω τις ανάγκες τους, τους φόβους, τις πληγές τους. Ξέρω όσα τις συγκινούν, τις θυμώνουν, τις κάνουν να ελπίζουν. Τους άνδρες ακόμη τους μαθαίνω. Βέβαια, μπορεί να μιλώ για γυναίκες, αλλά απευθύνομαι και σε άντρες. Πολλοί θεωρούν τη γυναικεία φύση αχαρτογράφητη περιοχή. Τους δίνω τη δυνατότητα, λοιπόν, μέσα από τα γραπτά μου, να την ανακαλύψουν. 

  • Kαταπιάνεστε με το διήγημα. Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος γραπτού λόγο;

Το αγαπώ το διήγημα. Η μικρή φόρμα στην πεζογραφία καταφέρνει κάτι μοναδικό: να συμπυκνώσει πλοκή, συναισθήματα, φιλοσοφία, σε περιορισμένες λέξεις. Σε αναγκάζει να γδυθείς καθετί περιττό, κάθε κουραστική πολυλογία και να μιλήσεις για τα ουσιώδη. Το διήγημα θα το έλεγε κανείς εύκολο, αλλά δεν είναι. Προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο, αλλά ως άνθρωπος αγαπώ τα δύσκολα.

  • Πώς οραματίζεστε το επόμενο λογοτεχνικό σας βήμα;

Με βρίσκετε σε μια εποχή που η «Αόρατη Πληγή» και η προώθησή της είναι σε προτεραιότητα. Επειδή, όμως, είμαι πνεύμα ανήσυχο, ήδη έχω αρχίσει να σχεδιάζω το επόμενο βήμα. Άλλωστε είμαι παιδί του Αυγούστου, πάντα γράφω στις διακοπές. Το σίγουρο και ανακοινώσιμο είναι πως βρίσκεται σε εξέλιξη η θεατρική διασκευή της Αόρατης Πληγής, η οποία θα ανέβει τον χειμώνα σε αθηναϊκή σκηνή, σε σκηνοθεσία της εξαιρετικής Έφης Μεράβογλου. Εκδοτικά, είμαι σε σκέψη. Έχω πολλά στο κεφάλι μου. Σύντομα θα αποφασίσω ποιο από αυτά που με γυροφέρνουν θα γίνει το επόμενο βιβλίο μου. Πολλοί μου λένε πως ήρθε η ώρα για ένα μυθιστόρημα. Νιώθω, όμως, πως δεν έχω τελειώσει με το διήγημα. 

Διαφήμιση