Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Τουρισμός: Χτύπημα τα μίνι lockdown και η αύξηση των κρουσμάτων

Τουρισμός: Χτύπημα τα μίνι lockdown και η αύξηση των κρουσμάτων

0
GREEK BEACH
Εικόνα: UNSPLASH/Nick Panourgias
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χτύπημα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου αποτελεί η αύξηση του ιικού φορτίου σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Κρήτη. Ήδη η Γερμανία μάς δίνει ως περιοχή επικινδυνότητας, ενώ η Ρωσία ακυρώνει πακέτα διακοπών. Η κατάσταση έχει ανησυχήσει ιδιαιτέρως τόσο την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού όσο και τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Περιοχή επικινδυνότητας – Καμπανάκι για Μύκονο

Το Global Monitoring χαρακτηρίζει από σήμερα τη χώρα μας ως περιοχή επικινδυνότητας (risk area). Μάλιστα κάνει ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο.

GLOBALMONITORING map
Εικόνα: GLOBALMONITORING.COM

Αναφέρει, συγκεκριμένα, τα μέτρα που επεβλήθησαν εκτάκτως από την κυβέρνηση εν είδει τοπικού μίνι lockdown. Με την καθολική απαγόρευση μουσικής στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας 1:00-6:00. Διευκρινίζοντας ότι η ισχύς των απαγορεύσεων είναι έως τα ξημερώματα τη; 26ης Ιουλίου. Επίσης, αναφέρεται στην αυστηροποίηση των μέτρων για τα νησιά. Δηλαδή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τα τεστ (PCR, rapid) κατά την προσέλευση, αλλά και την επιστροφή των ταξιδιωτών.

Απώλεια 12 εκατ. ευρώ και από Ρωσία

Την ίδια στιγμή πλήγμα έρχεται και από τη ρωσική αγορά. Ο τουριστικός πράκτορας  Mouzenidis Travel ξεκίνησε να ακυρώνει τουριστικά πακέτα. Η αναστολή τουριστικών υπηρεσιών από το Mouzenidis Travel Greece εξελίσσεται σε ένα νέο κύμα προβλημάτων. Σύμφωνα με το ρωσικό ΜΜΕ, Kommersant, από τα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία ακύρωσε πακέτα 1.δισ.  ρουβλίων, δηλαδή, 12 εκατ. ευρώ. Με μέσο κόστος κράτησης 700 ευρώ, οι ακυρώσεις υπολογίζονται σε 17.000 τουριστικά πακέτα!

Ανησυχία και για τους Ισραηλινούς τουρίστες

Στο φόβο της μείωσης και ακύρωσης προσέλευσης τουριστών προστίθεται και το Ισραήλ. Σύμρωνα με τον κρατικό σταθμό Kan, το Ισραήλ θα προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών από τις οποίες απαιτείται καραντίνα 7 ημερών. Με ισχύ για όλους τους τουρίστες που επιστρέφουν. Οι ισραηλινές αρχές προσανατολίζονται σε αυτό το μέτρο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ισραηλινοί ταξιδιώτες βρέθηκαν θετικοί κατά την επιστροφή τους από τη χώρα μας. Η εξέλιξη αυτή θα πλήξει πολύ τον ελληνικό τουρισμό. Το Ισραήλ είχε πρώτο υπογράψει τουριστική συμφωνία με την Ελλάδα. Εξού και άνω των 200 πτήσεων εξυπηρετούν το Ισραήλ με τη χώρα μας εβδομαδιαίως.

Κρούσματα χωρίς περίθαλψη!

Ανησυχία προκαλεί και η διαχείριση των κρουσμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς. Στην Πάρο δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα για να μείνουν έξι 18χρονοι που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου. Τα δύο παιδιά είχαν πυρετό και ρίγη και όμως επί έξι ώρες έμειναν αβοήθητα. Το θέμα ανέδειξε η ΕΡΤ και εν συνεχεία, ελικόπτερο από την Πολιτική Προστασία, μετέφερε τα παιδιά στην Αθήνα. Και στη Μύκονο επί μέρες στο δρόμο περιφέρεται τουρίστας με κορονοϊό. Το ξενοδοχείο καραντίνας είναι πλήρες και ουδείς του παρέχει στέγη. Η εν λόγω (μη) διαχείριση της κρίσης μόνον καλό δεν κάνει στον τουρισμό της χώρας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση