Αρχική COVID-19 Rapid test σε όλους όσοι επιστρέφουν από τα νησιά

Rapid test σε όλους όσοι επιστρέφουν από τα νησιά

0
rapidtest.2
Εικόνα: UNSPLASH/Mika Baumeister
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Λιμενικό διενεργεί σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test σε όλους όσοι επιστρέφουν από τα νησιά. Προκειμένου να ανιχνευθούν κρούσματα Covid-19 σε επιβάτες πλοίων κατά την άφιξή τους. Στην προβλήτα 7, στο λιμάνι του Πειραιά.

Μεγάλη προσέλευση από τα νότια προάστια

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και σήμερα η προσέλευση των πολιτών στα σημεία όπου συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν ελέγχους rapid test. Ειδικά στους δήμους των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Ο κόσμος δείχνει να έχει θορυβηθεί από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Αυτό αποτυπώνεται στις ουρές που παρατηρούνται από το πρωί. Ήδη ο δήμος Γλυφάδας με επίσημη ανακοίνωσή του προχτές, έκανε λόγο για αύξηση των θετικών τεστ στην πόλη. Κατά 8,49%, που είναι και η υψηλότερη από την αρχή της πανδημίας.

Γλυφάδα – Άλιμος

Στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στη Γλυφάδα, όσο και σε αυτό του Αλίμου, από το πρωί μεταβαίνουν δεκάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου. Στη Γλυφάδα διενεργούνται καθημερινά δωρεάν έλεγχοι από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Αύριο από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι (Παρασκευή (9/7 ) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο. Το Σάββατο (10/7) στη Γ’ Μαρίνα και την Κυριακή (11/7) στη Δ’ Μαρίνα. Στο δήμο Αλίμου διενεργούνται από τις 9.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο 1ο ΚΑΠΗ επί της λεωφόρου Καλαμακίου 72. Η δημοτική Αρχή στον ‘Αλιμο ανακοίνωσε αλλαγή και στον τόπο της προγραμματισμένης αιμοδοσίας με ραντεβού, αφού στο 1ο ΚΑΠΗ μεταβαίνουν πολίτες για τη διενέργεια των rapid test. Έτσι, στις 9 και 10 Ιουλίου η αιμοδοσία δεν θα γίνει στο 1ο αλλά στο 2ο ΚΑΠΗ, επί της Ελ. Βενιζέλου 17 στο ‘Ανω Καλαμάκι (09:00-13:00).

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση