Αρχική COVID-19 Ολυμπιακοί Αγώνες: Κρούσματα στην ελληνική αποστολή – Μη διασπορά λέει η ΔΟΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κρούσματα στην ελληνική αποστολή – Μη διασπορά λέει η ΔΟΕ

0
Κορονοϊός, Ολυμπιακοί Αγώνες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λίγα 24ωρα προ της ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η ελληνική αποστολή χτυπήθηκε από κορονοϊό. Με ανακοίνωση της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα σε αθλητή της ιστιοπλοΐας. Επίσης, γνωστοποίησε ότι ενώ ερευνώνται άλλα δύο πιθανά κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα αφορά σε μέλος της ομάδας κολύμβησης και το έτερο σε συνοδό της αποστολής.

Ανακοίνωση ΕΟΕ

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι έχει επίσημη ενημέρωση για ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ολυμπιακή ομάδα σε αθλητή της ιστιοπλοϊας.Ο αθλητής βρίσκεται σε καραντίνα και με τη συμπλήρωση των 14 ημερών θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορονοϊού.
Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσει αμέσως για Τόκιο, για να προλάβει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΔΟΕ: Καθησυχαστική(;) η ΔΟΕ

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σχολίασε τη διασπορά του ιού στο Ολυμπιακό χωριό και τον ιαπωνικό λαό. Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του covid-19 στους πολίτες της Ιαπωνίας από τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ θέλησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. Αλλά το Τόκιο σημειώνει ρεκόρ κρουσμάτων. Ο κ. Μπαχ ανέφερε ότι έχουν γίνει 8.000 διαγνωστικοί έλεγχοι και υπάρχουν μόλις τρία κρούσματα σε αθλητές και συνοδούς.
«Ο κίνδυνος για τους υπόλοιπους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και για τον ιαπωνικό λαό είναι μηδενικός», είπε ο Τόμας Μπαχ.

Πολύπαθοι Αγώνες

ΟΙ Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είχαν εξαρχής κακή εξέλιξη. Συνέπεσαν με την πανδημία και ανεβλήθησαν πέρυσι. Φέτος θα γίνουν, αλλά χωρίς θεατές! Παράλληλα οι ιαπωνικές αρχές και η διοργάνωση κατηγορούνται από τους δημοσιογράφους για περιστολή της ελευθεροτυπίας. Και όλοι φοβούνται τι μέλλει γενέσθαι μέχρι την έναρξη στις 23 Ιουλίου και μετά…

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση