Αρχική Ανακύκλωση Δήμος Αθηναίων: Ανακύκλωση με νέα οχήματα και χιλιάδες μπλε κάδους

Δήμος Αθηναίων: Ανακύκλωση με νέα οχήματα και χιλιάδες μπλε κάδους

0
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στη μάχη για την ανακύκλωση επικεντρώνεται ο δήμος Αθηναίων. Με στόλο 23 νέων οχημάτων και 3.023 μπλε κάδους. Για αυτό και συμπράττει με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ).

Παράδοση νέων οχημάτων

Σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, παραδόθηκαν στο Δήμο από την ΕΕΑΑ άλλα νέα 4 οχήματα. Ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των οχημάτων ανακύκλωσης σε 23, τα οποία παραδίδονται σταδιακά. Διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και σύστημα ανάγνωσης καρτών αναγνώρισης και ταυτοποίησης των μπλε κάδων. Σε καθημερινή βάση προχωρούν στην αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης, πραγματοποιώντας καθημερινά 38 δρομολόγια και στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης. Την ίδια στιγμή περίπου 3.023 νέοι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές της Αθήνας. Στόχος η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής για όλους μας.

Εκστρατεία ενημέρωσης

Η παράδοση των τεσσάρων νέων οχημάτων στο Δήμο σηματοδοτεί και την έναρξη της μεγάλης  εκστρατείας ενημέρωσης για την ανακύκλωση. Καμπάνια, η οποία υλοποιείται από το δήμο Αθηναίων και την ΕΑΕΕ«Στο δήμο της Αθήνας η συλλογή και η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο συστατικό του «πολιτισμού της καθημερινότητας» που επιδιώκουμε να επικρατήσει σε κάθε μια, από τις 129 γειτονιές μας. Είναι άξονας του κεντρικού σχεδιασμού μας για το «αύριο» της πόλης με ζητούμενα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Όλοι μαζί μπορούμε να βρεθούμε ξανά μπροστά. Με ενημέρωση, εκπαίδευση και δράση» σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Δ ΑΘΗΝΑΙΩΝ2

Αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

«Από αυτή την εκδήλωση ενημέρωσης ξεκινάμε έναν νέο κύκλο ευαισθητοποίησης των πολιτών που ζουν και εργάζονται στο δήμο Αθηναίων. Αλλά και όλων των  κατοίκων της χώρας, προκειμένου να συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνίας. Ας είναι λοιπόν η σημερινή ημέρα η αρχή για να κινητοποιηθούμε. Η ανακύκλωση να γίνει η καθημερινή συνεισφορά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΕΑΑ, Μιχάλης Οικονομάκης.

Διαδραστική εκδήλωση

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου!», οι πολίτες ενημερώθηκαν για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης. Για τις συσκευασίες από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο στους μπλε κάδους. Οι επαγγελματίες πληροφορήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες τους από τους μπλε κώδωνες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό γνώσεων γύρω από την ανακύκλωση με έπαθλο δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.

Διαφήμιση