Αρχική Επιλεγμένα Η κυκλική οικονομία ως βασικός πυλώνας της παραγωγής

Η κυκλική οικονομία ως βασικός πυλώνας της παραγωγής

0
Κυκλική Οικονομία

Η περαιτέρω προώθηση της κυκλικής οικονομίας, μέσω της ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών κριτηρίων σε συγκεκριμένες ομάδες προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο για τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις και η εκπόνηση οδικού χάρτη για την κυκλική οικονομία, απασχόλησαν την 3η τακτική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυκλικής Οικονομίας.

Διαβούλευση

Η κυκλική οικονομία ως βασικός πυλώνας της παραγωγής

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, που συντονίζει τις σχετικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του ΥΠΕΝ, προηγήθηκε διαβούλευση ευρείας κλίμακας με όλους τους παραγωγικούς φορείς που εμπλέκονται με την παραγωγή και χρήση πλαστικών μιας χρήσης.

Παράλληλα, στην κατάρτιση του σχεδίου νόμου και του οδικού χάρτη για την κυκλική οικονομία θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων.

Κριτήρια αειφορίας

Η κυκλική οικονομία ως βασικός πυλώνας της παραγωγής

Ο Γενικός Γραμματέας, επίσης, ανακοίνωσε την ανάγκη προώθησης ειδικών θεμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, όπως καθορισμός κριτηρίων αειφορίας για τη χρηματοδότηση έργων και χρήση της βιομάζας. Προανήγγειλε δε τη δημιουργία υποστηρικτικών υποομάδων εργασίας με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκομένων φορέων που θα επεξεργάζονται θέματα του είδους αυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here