Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη κυριαρχεί παγκοσμίως

ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη κυριαρχεί παγκοσμίως

0
coronavirus2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Η ινδική μετάλλαξη κυριαρχεί παγκοομίως, ενημερώνει. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ινδική μετάλλαξη εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του κορονοϊού.

Αυξημένη μεταδοτικότητα

Η επικεφαλής επιστήμων του ΠΟΥ, Σουμία Σουαμινάθαν, αναφέρει ότι «η παραλλαγή Δέλτα επίκειται να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή παγκοσμίως. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητάς της». Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου εξέφρασε, επίσης, την απογοήτευσή της για την αποτυχία τος εμβολίου της CureVac σε μια κλινική δοκιμή. Σχετικά με την αποτυχία του να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές αποτελεσματικότητας του ΠΟΥ. Οι ιδιαιτέρως υψηλά μεταδοτικές παραλλαγές “προτάσσουν την ανάγκη για νέα, αποτελεσματικά εμβόλια” επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Τι έδειξε για τις μεταλλάξεις

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, όπως η ινδική, αναφέρθηκαν από την CureVac, όταν η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της αποδείχθηκε 47% αποτελεσματικό. Η εταιρεία ανέφερε ότι κατέγραψε τουλάχιστον 13 παραλλαγές που κυκλοφορούν στον πληθυσμό που μελέτησε.
Δεδομένου ότι παρόμοια εμβόλια mRNA από τις Pfizer και BioNTech και τη Moderna έδειξαν ποσοστά αποτελεσματικότητας που έφθαναν στο 90%, η Σουαμινάθαν σημείωσε ο κόσμος περιμένει περισσότερα από το υποψήφιο εμβόλιο της CureVac.

SOS για Αφρική

Λίαν ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στην Αφρική. Τα νέα κρούσματα στη Ναμίμπια, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Ρουάντα διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Σε μια εποχή πολυάριθμων παραλλαγών, που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα, έχουμε αφήσει μεγάλα τμήματα του ευάλωτου πληθυσμού της Αφρικής, απροστάτευτα από τα εμβόλια» ανέφερε αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση