Αρχική Ελλάδα Κυρ. Πιερρακάκης: Ψηφιακός μετασχηματισμός και Ταμείο Ανάκαμψης

Κυρ. Πιερρακάκης: Ψηφιακός μετασχηματισμός και Ταμείο Ανάκαμψης

0
taBLET2
Εικόνα: UNSPLASH/Surface
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στα γρήγορα ψηφιακά επιτεύγματα, εν μέσω πανδημίας, και ο το ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας ανεφέρθη ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο Politico.

Ταμείο Ανάκαμψης

«Το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένας επιπλέον καταλύτης του σχεδίου που έχει η Ελλάδα για να ψηφιοποιήσει τη δημόσια διοίκηση» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Προηγουμένως, έπρεπε να προτεραιοποιούμε, να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις» δήλωσε. Τώρα η χώρα έχει τα χρήματα ώστε «να χρηματοδοτήσουμε το σύνολο της στρατηγικής μας, το 100%». Ο δημοσιογράφος Florian Eder χαρακτηρίζει τον υπουργό «περήφανο τεχνοκράτη» και μιλά για τις υπηρεσίες του Δημοσίου που έγιναν ψηφιακές μέσα σε ένα χρόνο.

Εντυπωσιακό gov.gr

Το Politico παρουσιάζει με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια τη φιλοσοφία και τη στρατηγική στην οργάνωση των εμβολιασμών από την Ελλάδα. Μάλιστα αξιολογεί τις επιδόσεις της Ελλάδας ως «καλύτερες από κάποιες χώρες με ίδιο μέγεθος και λιγότερο δύσκολη γεωγραφία». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην απόφαση να μην υπάρχουν callcenter, αλλά μια αμιγώς ψηφιακή διαδικασία για τον προγραμματισμό των ραντεβού. Με μέριμνα για όλους όσοι δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να το κάνουν ηλεκτρονικά.

1.150 ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Το Politico καταλήγει ότι οι απαντήσεις του κράτους στην πανδημία έχουν βελτιώσει τις σχέσεις διοίκησης και πολιτών, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τον όρο «συμφιλίωση».
Όπως αναφέρεται με το gov.gr ο αριθμός των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες είναι περισσότερες από 1.150. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν, για παράδειγμα, “να αντικαταστήσουν ηλεκτρονικά την άδεια οδήγησής τους. Ή να αποκτήσουν ΑΜΚΑ για το νεογέννητο παιδί τους με SMS, αντί να περιμένουν σε πέντε διαφορετικές ουρές υπηρεσιών, όπως ίσχυε προηγουμένως” επισημαίνεται.

Διαφήμιση