Αρχική COVID-19 Βρετανική μελέτη: Άνω του 90% προστασία στην ινδική μετάλλαξη με δύο δόσεις...

Βρετανική μελέτη: Άνω του 90% προστασία στην ινδική μετάλλαξη με δύο δόσεις Pfizer ή AstraZeneca

0
vaccine7
Εικόνα: UNSPLASH/Spencer Davis
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech ή AstraZeneca/Οξφόρδης προστατεύουν σε ποσοστό άνω του 90% έναντι των νοσηλειών από την ινδική μετάλλαξη. Αυτό πιστοποιεί έρευνα της Δημόσιας Αρχής Υγείας της Αγγλίας (PHE)

92-86% προστασία

Η μελέτη δείχνει προστασία 96% έναντι των νοσηλειών έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και σε ποσοστό 92% για το εμβόλιο των Οξφόρδη/AstraZeneca. Για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει προσβληθεί από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, ηοποία ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία. Εκ των 14.019 ανθρώπων που μολύνθηκαν από αυτήν την παραλλαγή, μονάχα 166 νοσηλεύτηκαν. Αυτό καταδεικνύει η έρευνα που διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 12ης Απριλίου-4ης Ιουνίου. Πρόκειται για «αποτελέσματα συγκρίσιμα με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, για να αποφευχθεί η νοσηλεία που συνδέεται με την παραλλαγή Άλφα». Ο λόγος περί της βρετανικής μετάλλαξης, που μφανίστηκε στα τέλη του 2020 στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Αναγκαία η β’ δόση

«Αυτή η απόδειξη αποτελεσματικότητας των δύο δόσεων έναντι των παραλλαγών δείχνει σε ποιο βαθμό είναι κρίσιμο να εμβολιαζόμαστε τη δεύτερη φορά». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Τονίζοντας ότι ότι το βρετανικό εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει «ήδη σώσει χιλιάδες ζωές». Για τη Μέρι Ράμσεϊ, υπεύθυνη εμβολιασμών του PHE, «είναι απολύτως κρίσιμο να λαμβάνουμε τις δύο δόσεις. Για να αποκτήσουμε μια μέγιστη προστασία έναντι των υπαρχουσών και των αναδυόμενων παραλλαγών». Περισσότερο μεταδοτική από την παραλλαγή Άλφα, η παραλλαγή Δέλτα είναι επικρατούσα πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τη χώρα της Ευρώπης με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία, με σχεδόν 128.000 νεκρούς. Αυτή τη στιγμή, σχεδόν το 80% των ενηλίκων έχει λάβει μία δόση εμβολίου στη Βρετανία. Δύο δόσεις, ωστόσο, έχουν διενεργηθεί μόνον στο 57% των πολιτών.

Διαφήμιση