Αρχική COVID-19 Βιετνάμ: Νέα “διασταύρωση” της ινδικής και βρετανικής μετάλλαξης covid-19

Βιετνάμ: Νέα “διασταύρωση” της ινδικής και βρετανικής μετάλλαξης covid-19

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα μετάλλαξη του SARS-COV-2, που αποτελεί “διασταύρωση” του ινδικού και του βρετανικού στελέχους και φαίνεται να μεταδίδεται ταχέως μέσω του αέρα, επικαλούνται αξιωματούχοι υγείας στο Βιετνάμ.

Ειδικότερα, ο Βιετναμέζος Υπουργός Υγείας, Nguyen Thanh Long, περιέγραψε την μετάλλαξη την Κυριακή, ως “πολύ επικίνδυνη”.

Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και οι περισσότερες μεταλλάξεις δεν έχουν πολύ διαφορετικές συνέπειες, αλλά ελάχιστες μπορούν να καταστήσουν έναν ιό πιο μεταδοτικό.

“Το Βιετνάμ αποκάλυψε ένα νέο στέλεχος της covid-19 που συνδυάζει χαρακτηριστικά από τις δύο προϋπάρχουσες μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν πρώτη φορά στην Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε ο κ. Nguyen κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, σύμφωνα με το Reuters.

13 εκατομμύρια τεστ εξπρές

Ενώ, δήλωσε ότι είναι περισσότερο μεταδοτικό από από τις ήδη γνωστές εκδοχές, ειδικά ως αερομεταφερόμενο στέλεχος. Είπε ότι εντοπίστηκε μετά τη διενέργεια τεστ σε νέα κρούσματα, σύμφωνα με την εφημερίδα VnExpress.

O αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τη νέα μετάλλαξη ανέρχεται σε 125 που εντοπίστηκαν στην πόλη Χο Τσι Μιν.

Μάλιστα η κυβέρνηση, υπό το φόβο της νέας μετάλλαξης και θέλοντας να αποτρέψει εκθετική εξάπλωση της στη χώρα, διέταξε τη διενέργεια 13 εκατομμυρίων rapid test στο σύνολο των κατοίκων της πόλης.

Τέλος πληροφόρησε ότι η γενετική ακολουθία του ιού θα γίνει σύντομα γνωστή.

Η ινδική μετάλλαξη, B.1.617.2, εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2020 και θεωρείται περισσότερο μεταδοτική από τη βρετανική (Kent) μετάλλαξη, B.1.1.7.

Δύο δόσεις εμβολιασμού για προστασία από την ινδική μετάλλαξη

εμβόλιο, κορονοϊόςΣύμφωνα με το BBC, η έως τώρα έρευνα θεωρεί ότι εμβόλια όπως το Pfizer και το AstraZeneca, εμφανίζουν υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι της ινδικής μετάλλαξης μετά από δύο δόσεις, αλλά η προστασία από μία μόνο δόση εμφανίζεται μειωμένη.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οποιεσδήποτε μεταλλάξεις της covid-19 προκαλούν σοβαρότερη νόσο για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Ενώ, το ρίσκο παραμένει υψηλότερο, όπως ακριβώς και με το αρχικό στέλεχος, για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ωστόσο, μια πιο μεταδοτική και ισόποσα επικίνδυνη μετάλλαξη, θα οδηγεί σε περισσότερους θανάτους στον πληθυσμό που δεν έχει εμβολιαστεί.

Το Βιετνάμ σημείωσε κορύφωση κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα. Έχει καταγράψει πάνω από 6.700 περιπτώσεις κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας. Από αυτές οι μισές έχουν καταγραφεί τον Απρίλιο που μας πέρασε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση