Αρχική Ελλάδα Συναντήσεις Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη και Δένδια – Προώθηση θετικής ατζέντας

Συναντήσεις Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη και Δένδια – Προώθηση θετικής ατζέντας

0
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Μ. ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και σε συνέχεια της συνάντησης του τελευταίου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, οι υπουργοί, περπάτησαν από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έγινε νωρίτερα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έως το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ενώ, στις 13:15 αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις, μετά και την ολοκλήρωση των μεταξύ τους συνομιλιών.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, παρά την ένταση της Κυριακής, με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη, απευθείας μετά την είσοδό του στη χώρα. Δηλώσεις που οδήγησαν σε συγκροτημένη και άμεση απάντηση του ΥΠΕΞ.

Ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διαπιστώθηκε αμοιβαία βούληση για προώθηση της θετικής ατζέντας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο ίδιος αυτό που ανέμενε από τις συναντήσεις της Δευτέρας, ήταν να ιχνηλατηθεί το έδαφος μιας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, «Οι συναντήσεις μου θα συμβάλουν στην προετοιμασία του εδάφους για μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών μας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ».

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσκήνιο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Μ. ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Κατά τα άλλα, στην ατζέντα των συζητήσεων με το Νίκο Δένδια, βρίσκονται τόσο οι διμερείς σχέσεις, όσο και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι μετά την άφιξη του Τούρκου αξιωματούχου, το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τον υποδέχτηκε παραθέτοντας ανεπίσημο δείπνο σε εστιατόριο της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη.

Στο δείπνο βρίσκονταν μαζί τους, οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Κώστας Φραγκογιάννης και Σεντάτ Ονάλ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ελλάδα Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

 

Διαφήμιση