Αρχική Ελλάδα Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν: Φιλοφρονήσεις και παράπονα (Βίντεο)

Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν: Φιλοφρονήσεις και παράπονα (Βίντεο)

0
BAIDENERDOGAN
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μία… ευχάριστη ατμόσφαιρα χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τούρκος πρόεδρος τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα είχε ήδη δει και συζητήσει με τον Έλληνα και το Βρετανό Πρωθυπουργό. Ο Τζο Μπάιντεν ήταν πιο συγκρατημένος. Για «εποικοδομητική συνάντηση» έκανε λόγο.

 

Προσπάθεια άμβλυνσης των αντιθέσεων

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε πάση θυσία να περάσει το μήνυμα ότι οι υψηλοί τόνοι έχουν πέσει. Να δείξει ότι παραμένει ο “παραδοσιακά καλός και ισχυρός σύμμαχος, αλλά και στρατηγικός εταίρος”. “Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ που δεν μπορεί να επιλυθεί» ανέφερε μετά τη συνάντηση. “Μιλήσαμε παραγωγικά και με ειλικρίνεια” είπε.  Μάλιστα είπε ότι απηύθυνε πρόσκληση στον Τζον Μπάιντεν να επισκεφθεί την Τουρκία.

BIDEN ERFOGANTWEET

Διαφορές και κοινά σημεία

«Με τον κ. Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας, αλλά και τα κοινά μας σημεία. Μπορούμε να συνεργαστούμε» είπε ο Ερντογάν. Άφησε, ωστόσο, κι αιχμές για τη βοήθεια των Αμερικανών προς τους Κούρδους, λέγοντας ότι “πρέπει να τερματιστεί”.

Διαφήμιση