Αρχική Ελλάδα Τζόνσον σε Ερντογάν: Λύση στο Κυπριακό μόνον μέσω ΟΗΕ

Τζόνσον σε Ερντογάν: Λύση στο Κυπριακό μόνον μέσω ΟΗΕ

0
ERDOGAN JOHNSON
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μόνον μέσω του ΟΗΕ θα δεχθούμε λύση για το Κυπριακό. Αυτό διεμήνυσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο κατά τη σημερινή συνάντησή τους. Η σημερινή ημέρα ήταν πολύ έντονη για τον Ταγίπ Ερντογάν. Μετά ακολούθησε η συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ εν συνεχεία θα συζητήσει εκ του σύνεγγυς και με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Υπέρ της αποκλιμάκωσης στην Αν. Μεσόγειο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον καλωσόρισε την την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.  «Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.Τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου για τη συνάντηση του Τζόνσον – Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία προσπάθησε ν επιβάλει τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο κατά την Πενταμερή υπό τον ΟΗΕ. Γεγονός που οδήγησε σε άδοξο τέλος τις δραπραγματεύσεις.

Κόκκινη η Τουρκία

Αν στην ατζέντα υπήρξε και η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο ο οικονομικός της αντίκτυπος, η Βρετανία εξακολουθεί να έχει την Τουρκία στην κόκκινη λίστα των τουριστικών προορισμών. Δηλαδή, αποτρέπει τους Βρετανούς πολίτες να την ενισχύσουν οικονομικά ως τουρίστες.
Διαφήμιση