Αρχική Περιβάλλον Helmepa: Βραβεία σε παιδιά για περιβαλλοντική ευαισθησία

Helmepa: Βραβεία σε παιδιά για περιβαλλοντική ευαισθησία

0
helmepa awards
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Περισσότερα από 620 παιδιά από 30 σχολεία όλης της χώρας συμμετείχαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στη διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος της παιδικής Helmepa.Έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των ωκεανών.

Χιλιάδες συμμετοχές

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του φετινού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος της παιδικής Helmepa και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1993. Μέχρι σήμερα έχουμε λάβει πάνω από 6.000 έργα-συμμετοχές!

Από πιλοτική εφαρμογή, σε όλα τα σχολεία

Την εκδήλωση χαιρέτισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.«Από πέρυσι ξεκίνησαν πιλοτικά σε 218 σχολεία τα εργαστήρια δεξιοτήτων με δράσεις για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό. Από τον Σεπτέμβριο τα εργαστήρια εντάσσονται σε όλα τα νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε δεξιότητες στα παιδιά μας από πολύ νωρίς. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες» ανέφερε. «Το πρόγραμμα και ο διαγωνισμός Ζωγραφικής ενθαρρύνουν την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills). Όπως η δημιουργικότητα, η αυθεντικότητα, η ομαδική δουλειά, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση» τόνισε η πρόεδρος της Helmepa, Σεμίραμις Παληού.

helmepa awards2

Παιδικές ζωγραφιές σε στάσεις λεωφορείων

Για πρώτη φορά, τα τρία έργα που διακρίθηκαν τοποθετήθηκαν σε στάσεις λεωφορείων και κεντρικά σημεία της Αττικής. Χαλάνδρι, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Περιστέρι και Πειραιάς για 15 ημέρες γέμισαν από τις ζωγραφιές. Με το μήνυμα «Άνθρωποι και θαλάσσια ζωή, σύμμαχοι για τον πλανήτη Γη!». Συμπληρώνοντας μια σειρά από δράσεις της HELMEPA, με σημείο αναφοράς τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών.

Διακρίσεις

1η κατηγορία, Νηπιαγωγεία & Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής

  • Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας
  • Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ 5ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου
  • Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ 6ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

2η κατηγορία, Α’, Β’, Γ’ Τάξεις

  • Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου, Γ’ Τάξη
  • Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Γ’ Τάξη
  • Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ Εκπ. «Σύγχρονη Παιδεία» Μυκόνου, Β’ Τάξη

3η κατηγορία, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεις

  • Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ Δημοτικό Σχολείο Γουρνών Ηρακλείου, Στ’ ΤάξηΒ’ ΒΡΑΒΕΙΟ Δημοτικό Σχολείο Καρυώτισσας Πέλλας, Στ’ ΤάξηΓ’ ΒΡΑΒΕΙΟ 2ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, Ε’ Τάξη/
Διαφήμιση