Αρχική Προτάσεις Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
μακαρονάδα

Ήρθε το σαββατοκύριακο και θέλεις να ετοιμάσεις ένα πιάτο που συνδυάζει τα αγαπημένα σε όλους μακαρόνια, το ελληνικό τσίπουρο που ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους και την γκουρμεδιά προσθέτοντας λίγο σολομο; Τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την συνταγή του σεφ Τάσου Αντωνίου για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Εκτέλεση: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 472

Υλικά

  • 250 g. σπαγγέτι
  • 100 g. καπνιστός σολομός κομμένος σε καρεδάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 50 ml τσίπουρο ή βότκα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light ή με πλήρη λιπαρά
  • 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Παράλληλα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες σολομού και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Θέλουμε να πάρει ελαφρώς χρώμα χωρίς να μαγειρευτεί πλήρως. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί, να μαλακώσει και να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με το τσίπουρο.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με μια τσιμπίδα χωρίς να τα στραγίξουμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα στα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση