Αρχική COVID-19 Εμπλοκή με την Johnson & Johnson: Αβέβαιη η έγκαιρη παράδοση εμβολίων

Εμπλοκή με την Johnson & Johnson: Αβέβαιη η έγκαιρη παράδοση εμβολίων

0
vaccine.3
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εμπλοκή παρουσιάζεται με την Johnson & Johnson. Η εταιρεία δηλώνει ανέτοιμη στην παράδοση των 55 εκατ. εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε δεσμευθεί για τη συγκεκριμένη ποσότητα με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης το τέλος Ιουλίου. Η πληροφορία για την κατασκευάστρια ενός εκ των εμβολίων κατά του Covid-19 προέρχεται από την ολλανδική θυγατρική της.

Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες που είχε μεταδώσει προηγουμένως η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας NOS. Η εταιρεία δικαιολογείται για την εμπλοκή, κάνοντας λόγο περί καθυστερήσεων στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διακοπή στις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε ένα εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο. Σε επιθεώρηση που έκαναν οι ειδικοί της είχαν διαπιστωθεί διάφορα σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων. «Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη παύση της παραγωγής των συστατικών στο Emergent BioSolutions επηρεάζει τους χρόνους παράδοσης του μονοδοσικού εμβολίου μας για την Covid-19. Τόσο στις χώρες μέλη της ΕΕ, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου» ανέφερε η εκπρόσωπος Ελιάν Λάουερς. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η παραγωγή των συστατικών είναι κρίσιμης σημασίας. Για την παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου παγκοσμίως, ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων αφού ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους οι ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε.

Άμεσος αντίκτυπος στην οικονομία

Εάν η καθυστέρηση υλοποιηθεί όλο το εμβολιασιτκό πρόγραμμα της ΕΕ θα πάει πίσω. Σε χώρες με έντονη τουριστική δραστηριότητα, όπως η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει μεγάλο πλήγμα. Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη του στόχου για τον πλήρη εμβολιασμό του 70%  του πληθυσμού έως το τέλος Ιουλίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση