Αρχική Διάστημα Βραδιές κάτω από τα αστέρια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Βραδιές κάτω από τα αστέρια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

0
nightsky
Εικόνα: UNSPLASH/Nathan Anderson
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Υπέροχες βραδιές κάτω από τα αστέρια προσφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πρόκειται για την επανεκκίνηση της σχετικής δράσης στα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο και στην Πεντέλη. ΣΕΛΗΝΗ,

Έναστρο τέλος στην εβδομάδα

Ειδικότερα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο όσοι επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης μπορούν να παρακολουθήσουν αστρονομικές συζητήσεις. Επιστήμονες καθοδηγούν τους επισκέπτες να παρατηρήσουν τη Σελήνη. Τους πλανήτες ή και τους αστέρες  – καιρού επιτρέποντος.

Με… όπλο την τεχνολογία

Οι παρατηρήσεις διεξάγονται με ψηφιακά μέσα για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και των επισκεπτών. Η ώρα προσέλευσης ορίζεται από τις 20:30 και το πρόγραμμα ξεκινά στις 21:00. Η δράση εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου. Πληροφορίες και κρατήσεις: 2103490022, καθημερινές 10-:00-14:00.

Στο Θησείο

Οι βραδιές κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, ώρες: 21:00 – 22:30. Οι επισκέπτες περιηγούνται στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής. Εκεί εκτίθενται ιστορικά επιστημονικά όργανα των τελευταίων δύο αιώνων και σύγχρονο αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Καταλήγουν στον λόφο της Πνύκας για παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη με ψηφιακά μέσα. Πληροφορίες: 2103490055 και 2103490160.  Σε όλους τους χώρους των Κέντρων Επισκεπτών τηρούνται οι ισχύοντες περιορισμοί και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ. Για τους άνεργους και ΑΜΕΑ είναι δωρεάν.

 

Διαφήμιση