Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά MEMME: Γέφυρα ΟΑΕΔ, εργαζομένων και επιχειρήσεων

MEMME: Γέφυρα ΟΑΕΔ, εργαζομένων και επιχειρήσεων

0
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (EUROKINISSI / Γ.Τ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ)
Εικόνα: EUROKINISSI / Γ.Τ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

H Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (MEMME) του ΟΑΕΔ αναβαθμίζεται. Λειτουργεί ως γέφυρα εργαζομένων και επιχειρήσεων, Στόχος της είναι η απορρόφηση όλο και περισσότερων ανέργων, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης ανακοίνωσαν σήμερα την αναβάθμιση, ενίσχυση και επανεκκίνηση της ΜΕΜΜΕ. Επισκέφθηκαν μάλιστα επιχείρηση στη Μεταμόρφωση Αττικής που έχει προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, μέσα από τη συνεργασία της με τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για την επιχείρηση αρτοσκευασμάτων «Οικογένεια Στεργίου», μια 100% ελληνική επιχείρηση που είναι μέλος του Συνδέσμου ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας.

 

Τι προσφέρει η ΜΕΜΜΕ


Η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων δημιουργήθηκε το 2014 (ως Μονάδα Μεγάλων Επιχειρήσεων). Το τελευταίο διάστημα έχει διευρυνθεί το στελεχιακό δυναμικό της. Αναπτύσσονται καινούρια εργαλεία για την προσέγγιση και εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της χώρας με προσωπικό άνω των 50 ατόμων. Στόχος της είναι να παρέχει εξατομικευμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εύρεσης προσωπικού στις επιχειρήσεις χωρίς κόστος. Για την κάλυψη των αναγκών τους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών του και την ευρύτατη «δεξαμενή» βιογραφικών. Η συνεργασία του ΟΑΕΔ με μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων έχει ήδη προχωρήσει τους τελευταίους μήνες πολύ.

Όχι μόνον επιδόματα, αλλά και εργασία

 «Ο ΟΑΕΔ αναβαθμίζει τη συνεργασία του με τις επιχειρήσεις, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Αποστολή του Οργανισμού δεν είναι μόνο να δίνει επιδόματα ανεργίας. Κυρίως να βοηθήσει έτσι ώστε οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειές. Και οι εργαζόμενοι ακόμα καλύτερες δουλειές» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε ότι «Ο ΟΑΕΔ αλλάζει και έρχεται πιο κοντά στον κόσμο του επιχειρείν».

Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων

Η ΜΕΜΜΕ διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιογραφικών στη χώρα. Προσφέρει οργανωμένες δράσεις διαμεσολάβησης και προεπιλογής προσωπικού. Όπως ημέρες καριέρας και στοχευμένες συνεντεύξεις σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις.
Επιπροσθέτως, εδώ και δυο μήνες, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού δημοσιεύονται θέσεις εργασίας σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής βιογραφικού απευθείας από τον εργαζόμενο στο e-mail biografiko@oaed.gr.
Η Μονάδα υποστηρίζεται από 20 στελέχη, εξειδικευμένους συμβούλους εργοδοτών και ανέργων. Επίσης, από το δίκτυο των συμβούλων των 117 Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Ανταπόκριση από μεγάλες επιχειρήσεις


Έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της αναζήτησης προσωπικού. Μεταξύ άλλων με τις ΕΒΓΑ, VIVECHROM, FOOD PLUS, ΤΕΜΕΣ COSTA NAVARINO, ΑΒΑΞ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΡΟ, WATT & VOLT, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, INTERSPORT, ELVIAL, AMSTEL.
Για το επόμενο διάστημα η ΜΕΜΜΕ σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων συνεργασιών. Όπως με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ. Εκπροσωπεί 67 επιχειρήσεις με 7.000 εργαζομένους (Agrino, ΕΨΑ, Κύκνος, Φάρμα Κουκάκη, Septona, ΜΕΓΑ, Μέλι Αττικής, Vitex)
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων μπορούν να βρουν στοιχεία ηλεκτρονικά. Επίσης μποιρούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (11320, 210 9989620) ή μέσω email (employers@oaed.gr).

Διαφήμιση