Αρχική Πολιτισμός Το έργο του Στίβεν Χόκινγκ περνά στο Βρετανικό Μουσείο

Το έργο του Στίβεν Χόκινγκ περνά στο Βρετανικό Μουσείο

0
Στίβεν Χόκινγκ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

To αρχείο του διάσημου βρετανού αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, ενός από τους μεγαλύτερους και διασημότερους επιστήμονες στην ιστορία της επιστήμης, περνάει στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου, σύμφωνα με την συμφωνία “Αποδοχή στο Λίου” που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

“Το έργο του αείμνηστου Βρετανού επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, από σπερματικές εργασίες για τη θεωρητική φυσική σε σενάρια για το “The Simpsons” και αντικείμενα όπως οι εξατομικευμένες αναπηρικές καρέκλες του πρέπει να διατηρηθούν”, ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι κληρονόμοι του Χόκινγκ γλίτωσαν 4,88 εκατομμύρια ευρώ σε φόρο κληρονομιάς παραδίδοντας στο βρετανικό δημόσιο το αρχείο των 10.000 σελίδων. Μαζί με αυτό παρέδωσαν επίσης, τα αναπηρικά αμαξίδια, τα προσωπικά αντικείμενα και όλα τα έπιπλα του γραφείου του.

Ποιος ήταν ο Στίβεν Χόκινγκ

O Βρετανός Στίβεν Γουίλιαμ Χόκινγκ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942. Ήταν θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ήταν επίτιμος συνεργάτης της Βασιλικής Εταιρείας των Τεχνών, ισόβιο μέλος στην Επισκοπική Ακαδημία Επιστημών, και αποδέκτης του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, ήταν καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μεταξύ 1979 και 2009.

Το έργο του και η σπάνια ασθένεια του

Ο Χόκινγκ, κέρδισε διεθνή αναγνώριση για τη δουλειά του στις μαύρες τρύπες, με την θεωρητική του πρόβλεψη οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία.

Μάλιστα, ο Χόκινγκ ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.

Παράλληλα, ο Χόκινγκ πυροδότησε τη διεθνή φήμη του με το βιβλίο του “Το Χρονικό του Χρόνου” το 1988, ένα από τα πιο περίπλοκα βιβλία που έχουν περάσει από τη λίστα των μπεστ σέλερ.

Σημειώνεται ότι, το χειρόγραφο περιλαμβάνεται στο υλικό που παραδόθηκε στην πανεπιστημιακή βιθβλιοθήκη του Κέμπριτζ, μαζί με επιστολές, δημοσιεύσεις, ακόμα και τα σενάρια της σειράς Simpsons όπου ο καθηγητής εμφανίστηκε ως καρτούν.

Αλλά κέρδισε επίσης ευρεία αναγνώριση, όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή “Star Trek: Next Generation”.

Από τα 21 του ο Χόκινγκ έπασχε από μία σπάνια ασθένεια κινητικών νευρώνων, πράγμα που σήμαινε ότι περιορίστηκε σε αναπηρικό καροτσάκι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει έναν ηλεκτρονικό συνθέτη φωνής.

Πέθανε τον Μάρτιο του 2018 σε ηλικία 76 ετών, παρόλο που γιατροί του είχαν δώσει λίγα χρόνια ζωής όταν διαγνώστηκε ότι έπασχε από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση.

Ενώ, η ζωή του ήταν αφιερωμένη κατά ένα μεγάλος μέρος στην μελέτη της προέλευσης του σύμπαντος.

Διαφήμιση