Αρχική Πολιτισμός Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Εκτίθενται μοναδικά ευρήματα

Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Εκτίθενται μοναδικά ευρήματα

0
mouseio
Διαφήμιση
Σύνταξη: ecozen.gr
Τις πόρτες του στο κοινό από την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει ξανά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εξαιρετικό θέαμα, αφού με το δεύτερο κύμα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας το πάρκο μοιάζει με ένα ατέλειωτο λιβάδι με ροζ και λευκές ορχιδέες, καθώς και τα νέα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο.
Για την ασφαλή επιστροφή στη λειτουργία του Μουσείου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Φυσικά η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους τους επισκέπτες.
Επιπλέον, επαναλειτουργούν τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας. Τα δύο Πάρκα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός από τα μοναδικά απολιθωμένα δένδρα που απολιθώθηκαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια αποτελεί ένα εξαιρετικό βιότοπο ορχεοειδών και ορνιθοπανίδας!

Τι θα απολαύσουν οι επισκέπτες του Μουσείου

Το χρωματιστό λιβάδι

Καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας κυριαρχεί η anakamptis sancta και το πάρκο μοιάζει με ένα ατέλειωτο λιβάδι με ροζ και λευκές ορχιδέες που αποτελούν ένα όμορφο φυτό που συναντάται στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει πάρει το όνομα του από την παρουσία του στους Αγίους Τόπους.

“Γνωριμία” με τα νέα ευρήματα

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επανέκθεσης του μόνιμου εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Τα ευρήματα παρέρχονται από τις πρόσφατες ανασκαφές του Μουσείου και τώρα για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό.

Επίσκεψη στην έκθεση “Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου”

Επιπλέον, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να επισκεφτούν τη μόνιμη έκθεση “Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου“, να παρακολουθήσουν την επιστημονική ενημέρωση και παρουσίαση πολυμέσων.

Ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου

Πλέον το Μουσείο δίνει και τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μια νέα υπηρεσία που προσφέρει το Μουσείο. προκειμένου να αποφευχθεί η αναμονή και ο συνωστισμός στο εκδοτήριο.

Διαβάστε επίσης:

Διαφήμιση