Αρχική COVID-19 ΠΟΥ και Γαλλία ενέκριναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson

ΠΟΥ και Γαλλία ενέκριναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson

0
εμβόλιο johnson johnson
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε σήμερα την έγκρισή του για το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Johnson & Johnson, σύμφωνα με ανακοίνωση του, ενώ και η Γαλλία, γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ανακοινώνει την έγκρισή του για χρήση εντός της χώρας.

“Κάθε νέο εργαλείο ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της Covid-19 είναι ένα ακόμα βήμα προς τον έλεγχο της πανδημίας”, σχολίασε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο ΠΟΥ έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech και των Astrazeneca-Οξφόρδης που παρασκευάζεται στην Ινδία και τη Νότια Κορέα. Τα εμβόλια αυτά χρειάζονται δύο δόσεις και αυτό της Pfizer δεν μπορεί να αποθηκευτεί παρά μόνο σε εξαιρετικά ψυχρές θερμοκρασίες.

Ενώ, το εμβόλιο της Johnson αφορά μία μόνο δόση και μπορεί να διατηρηθεί σε ένα κλασικό ψυγείο.

Μετά την σημερινή έγκρισή άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη αυτού του εμβολίου στον μηχανισμό Covax που δημιούργησαν η Συμμαχία για τα εμβόλια (Gavi), ο ΠΟΥ και ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (CEPI), ο τομέας έρευνας του μηχανισμού, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί μια δίκαιη διανομή των εμβολίων που δεν έχουν ακόμη παρασκευαστεί σε επαρκείς ποσότητες ώστε να καλυφθεί η ζήτηση.

Ο Δρ Τέντρος δήλωσε ότι ο μηχανισμός Covax ελπίζει να λάβει “το συντομότερο δυνατό” 500 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου. Από τη μεριά του, ο Μπρους Έιλουαρντ, σύμβουλος του γενικού διευθυντή, διευκρίνισε ότι ελπίζει για τις πρώτες δόσεις “τον Ιούλιο ή νωρίτερα”.

Η Γαλλία έδωσε το “πράσινο φως”

H ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας γνωστοποίησε σήμερα ότι ενέκρινε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 για χρήση στη Γαλλία, μία ημέρα μετά την έγκρισή του από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το εμβόλιο κατά της Covid-19 της Janssen (σημ. θυγατρική της Johnson & Johnson) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους από την ηλικία των 18 ετών… εντός του πλαισίου της στρατηγικής εμβολιασμού της Γαλλίας, περιλαμβανομένων των ατόμων 65 ετών και άνω, με ή χωρίς συννοσηρότητες», επισήμανε η Haute Autorite de Sante (HAS).

Σύμφωνα με την ίδια, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και είναι καλά ανεκτό από τους ασθενείς, ενώ θα είναι το τέταρτο εμβόλιο που θα κυκλοφορεί στη γαλλική αγορά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣεισμός Ελασσόνα: Προσωρινά μη κατοικήσιμα 1.820 σπίτια επιπλέον
Επόμενο άρθροΠόσο επιβαρύνει το περιβάλλον το delivery φαγητού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ