Αρχική Μεταφορές Σεισμός Ελασσόνα: Προσωρινά μη κατοικήσιμα 1.820 σπίτια επιπλέον

Σεισμός Ελασσόνα: Προσωρινά μη κατοικήσιμα 1.820 σπίτια επιπλέον

0
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ- ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΑΜΑΣΙ (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Σύνταξη: ecozen.gr

Προσωρινά μη κατοικήσιμα κρίθηκαν ακόμα 1.820 σπίτια, κατά τη διάρκεια του σημερινού Πρωτοβάθμιου Ελέγχου για τις ζημιές που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός των 6,2 ρίχτερ στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου, που πραγματοποιήθηκε από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Παράλληλα, προβλήματα εντοπίστηκαν σε πλήθος σχολικών μονάδων, όπως επίσης και σε επαγγελματικούς χώρους, εκκλησίες και δημόσια κτήρια.

Συγκεκριμένα, έως το τέλος της σημερινής ημέρας Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 5079 κτίρια:

 • Από αυτές 4533 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1820 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
 • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 148 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 49.
 • Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 66 από τις 132 αυτοψίες, ενώ σε 247 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 211 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά:

 • 1308 αυτοψίες στο Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων
 •  1311 στο Δήμο Τυρνάβου
 • 1558 στο Δήμο Ελασσόνας
 • 392 στο Δήμο Λαρίσης
 • 46 στο Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης
 • 275 στο Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας
 • 62 στο Δήμο Τεμπών
 • 19 στο Δήμο Αγιάς
 • 84 στο Δήμο Μετεώρων
 • 24 στο Δήμο Τρικκαίων

Επιπλέον, αναφορικά με τις κτηριακές υποδομές παιδείας, υγείας και δικαιοσύνης στις πληγείσες περιοχές έχουν γίνει ανά Δήμο οι παρακάτω αυτοψίες:

Δήμος Ελασσόνας

Έχουν γίνει αυτοψίες σε 15 σχολικές μονάδες με 24 ανεξάρτητα κτήρια, από τα οποία 11 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία. Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση, ενώ το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας προσωρινά ακατάλληλο.

Δήμος Τυρνάβου

Έχουν γίνει αυτοψίες σε 21 σχολικές μονάδες με 39 ανεξάρτητα κτήρια, από τα οποία 26 είναι κατάλληλα για χρήση και 13 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία. Το Αγροτικό Ιατρείο Τυρνάβου ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

Δήμος Παλαμά

Έχουν γίνει αυτοψίες σε 9 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτήρια, από τα οποία 25 είναι κατάλληλα για χρήση και χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.

Δήμος Φαρκαδόνας

Έχουν γίνει αυτοψίες σε 13 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτήρια, από τα οποία 17 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.

Δήμος Λάρισας

Έχουν γίνει αυτοψίες σε 6 σχολικές μονάδες με 12 ανεξάρτητα κτήρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση. Έγιναν αυτοψίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, στο Κέντρο Υγείας Λάρισας και στον ΕΦΚΑ Λάρισας και κρίθηκαν όλα κατάλληλα για χρήση. Ελέγχθηκε και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και κρίθηκε κατάλληλο για χρήση.

Δήμος Κιλελέρ

Έχουν γίνει αυτοψίες σε 3 σχολικές μονάδες με 5 ανεξάρτητα κτήρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here