Αρχική COVID-19 Κικίλιας: Τι απαντά για την αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca στη χώρα...

Κικίλιας: Τι απαντά για την αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca στη χώρα μας

0
εμβόλιο κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, ζητούν πολλές χώρες της Ε.Ε. Ωστόσο, όσο αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαιώνει ότι αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις, τότε δεν τίθεται θέμα αναστολής των εμβολιασμών.

«Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα, εμπιστευόμαστε έναν θεσμό, τον ΕΜΑ. Αυτός έχει δώσει οδηγίες που ακολουθούμε πιστά. Χτες μίλησε για το όφελος του εμβολιασμού με AstraZeneca. Bέβαια εμείς παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν κι άλλες χώρες που συνεχίζουν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της AstraZeneca», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κικίλιας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 172.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας με το εμβόλιο της AstraZeneca και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα, σαν χώρα σέβεται και εμπιστεύεται τις αποφάσεις του ΕΜΑ.

«Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις του συγκεκριμένου θεσμού. Μέχρι να πει ο EMA κάτι άλλο, εμβολιαζόμαστε με τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η Ευρώπη. Παραδείγματος χάριν στο Ισραήλ τα πράγματα είναι πολύ καλά, καθώς έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός. Επαναλαμβάνω ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός δεν έχει εκδώσει κάποια ανάλογη οδηγία. Το πρόγραμμα Ελευθερία προχωρά και έχει λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά. Υποθετικά κανείς δεν απαντά. Εμείς είμαστε πάνω  από τις εξελίξεις και επεξεργαζόμαστε σενάρια», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση