Αρχική Διάστημα Μια σύγχρονη “Κιβωτός του Νώε” ενδέχεται να σταλεί στο φεγγάρι

Μια σύγχρονη “Κιβωτός του Νώε” ενδέχεται να σταλεί στο φεγγάρι

0
φεγγάρι
Διαφήμιση

Μια σύγχρονη “Κιβωτός του Νώε” με σπέρμα κι αυγά από 6,7 εκατομμύρια είδη επιχειρούν να στείλουν στην Σελήνη επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Πρόκειται για μία υπόγεια εγκατάσταση στελεχωμένη από ρομπότ, τροφοδοτούμενη από τον ήλιο και εφοδιασμένη με φορτία σπέρματος, αυγών και σπόρων από 6,7 εκατομμύρια είδη που βρίσκονται στη Γη.

Μάλιστα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια τέτοια κιβωτός θα ήταν μία «σύγχρονη παγκόσμια πολιτική ασφαλείας» και μια καλή επένδυση στο μέλλον μας, καθώς η κλιματική αλλαγή είναι προ των πυλών. Γεγονός που επιβεβαιώνει και το Svalbard Global Seed Vault στη Νορβηγία.

Η γέννηση της ιδέας

Το project με το όνομα “Moon Ark“, ήταν μία ιδέα του επικεφαλής μηχανικού Jekan Thanga, ο οποίος παρουσίασε την ιδέα του μέσα 20 λεπτά, σε μια συγκέντρωση εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένης της NASA, στο IEEE Aerospace Conference νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τον Thanga, το φεγγάρι θα ήταν ένα καλό μέρος για να δημιουργηθεί μια πλήρως αυτοματοποιημένη κιβωτός, καθώς το φεγγάρι δεν είναι ευαίσθητο στις ίδιες καιρικές αλλαγές που βλέπουμε στον πλανήτη μας. “

Είναι απλώς μια κρύα, νεκρή, βαρετή μπάλα, και είναι αρκετά πυκνή για να αποκρούσει την ηλιακή ακτινοβολία αν κρύψουμε τα πράγματα κάτω από την επιφάνειά της. Αυτό το καθιστά ένα καλό μέρος για να αποθηκεύσετε δείγματα σε κρυογονικές κατεψυγμένες κάψουλες.”

“Η Γη είναι φυσικά ένα ασταθές περιβάλλον”, δήλωσε ο Thanga σε δελτίο τύπου από το πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι η ιδέα της εκτόξευσης εκατομμυρίων δειγμάτων στο διάστημα μπορεί να ακούγεται τρομακτική, αλλά ορισμένοι “υπολογισμοί στο πίσω μέρος του φακέλου” υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να γίνει σε περίπου 250 εκτοξεύσεις πυραύλων.

Σημειώνεται ότι, για να υπάρξει σύγκριση, χρειάστηκαν 40 εκτοξεύσεις για τη συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. 

«Δεν είναι υπερβολικά μεγάλο», επεσήμανε ο Thanga για το έργο. «Ήμασταν λίγο έκπληκτοι γι ‘αυτό».

Πηγή: globalnews.ca

Διαφήμιση