Αρχική Ειδήσεις Το υπερηχητικό τζετ που θα κάνει το Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε 3,5 ώρες...

Το υπερηχητικό τζετ που θα κάνει το Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε 3,5 ώρες – Εικόνες

0
αεροπλάνο
Εικόνα: spikeaerospace.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέες εντυπωσιακές εικόνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το εσωτερικού του υπερηχητικού τζετ που θα πετάει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο μέσα σε περίπου 3,5 ώρες.

Πρόκειται για το Spike S-512 Supersonic Business Jet από τη Spike Aerospace, που έχει την έδρα του στη Βοστώνη. Το τζετ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές του πτήσεις το 2022. Ενώ, το 2028, πρόκειται να ξεκινήσει να μεταφέρει επιβάτες, όπως αναφέρει ο CEO της εταιρείας, Vik Kachoria.

Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες αποτυπώνεται η πολυτέλεια του τζετ, το οποίο μάλιστα θυμίζει ξενοδοχείο. Αυτό το “ιπτάμενο ξενοδοχείο” πολυτελείας θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι 12 έως 18 επιβάτες του αεροπλάνου, ενώ ταυτόχρονα θα διασχίζουν δεκάδες χώρες.

Η καμπίνα του αεροπλάνου, είναι αυτή που αναμένεται να κλέψει την παράσταση και να μαγνητίσει τα βλέμματα. Ενώ, όπως αναφέρει και ο Kachoria, στο MailOnline Travel, οι εικόνες δείχνουν τις δυνατότητες της καμπίνας, η οποία θα είναι πλήρως προσαρμόσιμη.

Χαρακτηριστικά, χάρη στην ενσωμάτωση της αποκλειστικής “τεχνολογίας Multiplex Digital χωρίς παράθυρα” – οθόνες υψηλής ευκρίνειας πλήρους μήκους αντί για παράθυρα που μπορούν να εμφανίζουν οτιδήποτε, από πανοράματα φυσικού κόσμου έως ταινίες και παρουσιάσεις από φορητό υπολογιστή, η εμπειρία που θα απολαμβάνουν οι επιβάτες θα είναι άκρως εντυπωσιακή.

TZET
Εικόνα: spikeaerospace.com

Ωστόσο, η πρωτοπορία του αεροπλάνου δεν σταματά εδώ. Υπάρχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό, το οποίο θα το κάνει να ξεχωρίσει πραγματικά και αυτό δεν είναι άλλο από την υπερταχύτητα που αναπτύσσει και από τον κρυφό τρόπο που θα ακολουθεί το τζετ για να ταξιδεύει τόσο γρήγορα.

Παράλληλα, όπως εξηγεί και η Spike Aerospace το S-512 θα είναι το πρώτο αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί αεροδυναμικά για να προσφέρει “αποκλειστική τεχνολογία ήσυχης υπερηχητικής πτήσης”.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια ξεχωριστή ηχητική έκρηξη που είναι μικρότερη από 75 PLdb (αντιληπτό επίπεδο έντασης). Θα πρέπει να ακούγεται σαν “μαλακό χειροκρότημα”, υπογραμμίζει η Spike Aerospace.

 

Διαφήμιση