Αρχική COVID-19 H Pfizer ετοιμάζει φάρμακο κατά της Covid – Αισιόδοξα τα πρώτα αποτελέσματα

H Pfizer ετοιμάζει φάρμακο κατά της Covid – Αισιόδοξα τα πρώτα αποτελέσματα

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά το εμβόλιο η Pfizer κατασκευάζει τώρα ένα φάρμακο κατά της Covid το οποίο θα λαμβάνεται από το στόμα και θα μπορούσε να χορηγείται κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των πρώτων σημαδιών της λοίμωξης. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το φάρμακο έδειξε ισχυρή δράση κατά του SARS-CoV-2 σε εργαστηριακά πειράματα.

Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται στη φάση προκαταρκτικής μελέτης για την αντι-ική θεραπεία που επρόκειτο να προσφέρει το φάρμακο με την κωδική ονομασία PF-07321332.

Πρόκειται για έναν “αναστολέα πρωτεάσης” σχεδιασμένο να εμποδίζει τη λειτουργία ενζύμων που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός, αναφέρει σε ανάρτησή της η εταιρεία.

Παράλληλα, πέρα από το φάρμακο αναστολέα πρωτεάσης, η Pfizer βρίσκεται στη διαδικασία δοκιμών και μίας άλλης αντι-ιικής θεραπεία που χορηγείται ενδοφλέβια.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής το μοναδικό αντι-ιικό φάρμακο κατά της Covid-19 που έχει εγκριθεί από τις ΗΠΑ είναι η ρεμντεσιβίρη της αμερικανικής Gilead Sciences.

Την ίδια στιγμή, ακόμα δύο θεραπείες που λαμβάνονται από το στόμα αναπτύσσονται από τις ανταγωνιστικές φαρμακοβιομηχανίες Merck και Roche, οι οποίες μάλιστα προηγούνται στις κλινικές δοκιμές.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση