Αρχική Διάστημα Η NASA ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή αστροναυτών στο φεγγάρι

Η NASA ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή αστροναυτών στο φεγγάρι

0
Second Hot Fire Test of SLS Rocket Core Stage
Εικόνα: NASA/Robert Markowitz
Διαφήμιση

Τον δρόμο για την επιστροφή των Αμερικανών αστροναυτών στο φεγγάρι από το 2024 ανοίγει η NASA, μετά από την ολοκλήρωση της επιτυχημένης αποστολής που δοκίμασε τους κινητήρες ενός πυραύλου που κατασκεύασε η Boeing για τις αποστολές “Άρτεμις“.

Χαρακτηριστικά η NASA εξομοίωσε μία πυραυλική εκτόξευση με την πυροδότηση τεσσάρων κινητήρων RS-25 του προωθητικού πυραύλου Space Launch System (SLS) για 8 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα στο Διαστημικό Κέντρο Stennis της NASA κοντά στο Bay St. Louis του Μισισιπή.

Οι μηχανικοί σχεδίασαν την οκταμερή δοκιμαστική εκστρατεία, με όνομα, Green Run για σταδιακή αναβίωση του βασικού σταδίου SLS για πρώτη φορά. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από τις δοκιμές για να επικυρώσει το βασικό στάδιο της πτήσης.

“Το SLS είναι ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευάσει ποτέ η NASA και κατά τη διάρκεια της σημερινής δοκιμής, το βασικό στάδιο του πυραύλου δημιούργησε πάνω από 1,6 εκατομμύρια λίρες ώθησης μέσα σε επτά δευτερόλεπτα. Το SLS είναι ένα απίστευτο επίτευγμα της μηχανικής και ο μόνος πύραυλος που μπορεί να τροφοδοτήσει τις αποστολές επόμενης γενιάς της Αμερικής που θα τοποθετήσουν την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στη Σελήνη “, δήλωσε ο ενεργός διαχειριστής της NASA, Steve Jurczyk.

Αμέσως μετά από την επιτυχημένη αποστολή οι εργαζόμενοι στη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ φαίνονται να χειροκροτούν σε βίντεο, ενώ αρκετές αεροδιαστημικές εταιρίες έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στη NASA για την επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης.

Το SLS αναμένεται τώρα να μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα για να ενσωματωθεί στο διαστημόπλοιο Orion που κατασκεύασε η Lockheed Martin.

Με πληροφορίες από: nasa.gov

 

Διαφήμιση