Αρχική COVID-19 Βρετανία: Σχέδια για εμβολιασμό των παιδιών τον Αύγουστο

Βρετανία: Σχέδια για εμβολιασμό των παιδιών τον Αύγουστο

0
εμβόλιο, κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τον Αύγουστο πρόκειται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph της Τρίτης.

Ενώ, σύμφωνα με τον ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο σχεδιασμό της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, στόχος είναι η μέγιστη δυνατή ανοσία του πληθυσμού.

Αυτό σημαίνει ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης των παιδιών θα ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο μέχρι τώρα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε δύο πηγές που συμμετέχουν στην κατάρτιση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Σε αναμονή της μελέτης του παιδικού εμβολιασμού

Πάντως η κυβέρνηση είναι σε αναμονή των ευρημάτων της μελέτης του εμβολιασμού παιδιών την οποία διεξάγει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με την AstraZeneca προτού αποφασίσει οριστικά την έναρξη της διαδικασίας ανοσοποίησης των παιδιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα δοκιμής της ασφάλειας του εμβολίου σε ομάδα 300 εθελοντών και εθελοντριών ηλικίας μεταξύ 6 και 17 ετών αναμένεται να είναι διαθέσιμα σύντομα, και τα τελικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος θα είναι διαθέσιμα τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο, χωρίς όμως το ίδιο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να έχει ανακοινώσει επίσημα πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη που ξεκίνησε πριν ένα μήνα.

Ενώ, το ίδιο ή το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας δεν έκαναν κάποια σχετική δήλωση στο Reuters όταν ζητήθηκε να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση