Αρχική COVID-19 Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο ΙΣΑ – Ένα βήμα πριν την επίταξη ιδιωτών...

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο ΙΣΑ – Ένα βήμα πριν την επίταξη ιδιωτών γιατρών

0
ΜΕΘ Eurokinissi
(ΜΕΘ/Eurokinissi)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο “κόκκινο” βρίσκεται το Σύστημα Υγείας, με τις ΜΕΘ να ασφυκτιούν και την κατάσταση στα νοσοκομεία να είναι εφιαλτική. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το περασμένο 24ωρο έγιναν 513 νέες εισαγωγές συνολικά στη χώρα. Την ίδια στιγμή με την κυβέρνηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίταξη ιδιωτών γιατρών και τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη να προειδοποιεί μάλιστα, ότι δεν θα διαστάσει να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων αν χρειαστεί, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη. Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για ενίσχυση του ΕΣΥ, 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ.

Μέσα σε ένα 24ώρο έγιναν 513 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, με τις 291 να είναι στην Αττική, όπου υπάρχει λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι.

Μέχρι αυτή τη στιγμή 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ, έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργού Υγείας, να συνδράμουν στην “δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, όπως είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης υγείας την Τετάρτη.

Έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, καλεί τους γιατρούς “σε συσπείρωση και ομοψυχία στη μάχη ενάντια στην πανδημία“, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Μάλιστα, ο Πατούλης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ..

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης δεν θα είναι άλλο από την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ενσωμάτωση ιδιωτών ιατρών σε αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

“Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία. Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα”, υπογραμμίζει ο Πατούλης.

Ένα βήμα πριν την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, υπογραμμίζει ότι “περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας” και προσθέτει είναι αισιόδοξος και ότι “φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές”, ενώ παράλληλα στέλνει μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς που ακόμη δεν έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το ΕΣΥ.

“Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών θα το κάνω”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση