Αρχική COVID-19 Στο “κόκκινο” το Σύστημα Υγείας – Προειδοποίηση για επίταξη ιδιωτών ιατρών

Στο “κόκκινο” το Σύστημα Υγείας – Προειδοποίηση για επίταξη ιδιωτών ιατρών

0
Βασίλης Κικίλιας
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυξάνεται δραματικά η πίεση στις ΜΕΘ Αττικής, όπως επισημαίνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την ίδια στιγμή μάλιστα που ανακοινώνει νέα μέτρα για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην “δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστούν μέτρα για την επίταξη τους.

Ασφυκτική η κατάσταση του Συστήματος Υγείας

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι “βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της εξέλιξης της Covid-19 από την αρχή της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο”.

Παράλληλα, εκφράζει την αισιοδοξία του υποστηρίζοντας ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, “γιατί η πορεία των εμβολιασμών που συνεχίζεται απρόσκοπτα στη χώρα μας είναι το κλειδί γι’ αυτή την εξέλιξη”.

Έπειτα, θέλοντας να υποστηρίξει με στοιχεία τη δήλωση του αναφέρει ότι, έχουν διεξαχθεί 1.340.000 εμβολιασμοί, προσθέτοντας ότι εντός του Απριλίου θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε μάλιστα ακόμα τον αριθμό των εμβολίων της Johnson & Johnson.

Ενώ στη συνέχεια προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό:

  • των ευπαθών ομάδων στις 19 Μαρτίου
  • της ηλικιακής ομάδας 60-64 στις 26 Μαρίου
  • της ηλικιακής ομάδας 65-69 στις αρχές Απριλίου

Το έκτακτο σχέδιο

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο Κικίλιας “όλη η Ελλάδα είναι και πάλι μία υγειονομική περιφέρεια. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών, καθώς και αεροδιακομιδές”.

Ενώ, παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα παραχωρήσει 550 κλίνες στο ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 450 non Covid, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Μάλιστα, στο ΕΣΥ παραχωρείται το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Αναλυτικά:

450 κλίνες Non Covid:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

100 κλίνες Covid:

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα.

Προειδοποίηση για επίταξη ιατρών

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια και στη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση κι αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ”.

Ενώ, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, για την λήψη μέτρων επίταξης ιατρών.

“Σε διαφορετική περίπτωση, και αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο αίτημά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών,” προσθέτει χαρακτηριστικά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση