Αρχική COVID-19 Ρεκόρ διασωληνωμένων με 674 στις ΜΕΘ – Σε “κόκκινο” συναγερμό τα νοσοκομεία

Ρεκόρ διασωληνωμένων με 674 στις ΜΕΘ – Σε “κόκκινο” συναγερμό τα νοσοκομεία

0
κορονοϊός COVID-19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών καταγράφεται για ακόμα μία ημέρα στη χώρα μας, ενώ παράλληλα αυξημένος παραμένει και ο αριθμός νέων θανάτων. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ “οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και διασωληνωμένοι επί μέρες εκτός εντατικής καρτερούν τον θάνατο”.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο Γεννηματάς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 10 ασθενείς, ενώ δεκάδες ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε Τζάνειο, Νίκαια, ΕΛΠΙΣ, Παμμακάριστο, αλλά και Αλεξάνδρας.

Μάλιστα, το Σισμανόγλειο άνοιξε την αίθουσα ανάνηψης ως προσωρινή ΜΕΘ, ενώ γεμάτες είναι και οι ΜΕΘ σε Σωτήρια και ΚΑΤ.

Παράλληλα σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1.514 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.5% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά καταγράφοντας νέο ρεκόρ καθημερινά. Χαρακτηριστικά, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674, εκ των οποίο το 65.9% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς.

Εν το μεταξύ, όσο αφορά των αριθμό των θανάτων, σήμερα καταγράφονται 41 νέοι, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

πορεία covid

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση