Αρχική COVID-19 Ποιες δραστηριότητες επαναλειτουργούν από αύριο

Ποιες δραστηριότητες επαναλειτουργούν από αύριο

0
κομμωτήριο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε λειτουργία τίθενται και πάλι από αύριο Δευτέρα 21 Μαρτίου κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ενώ αποφασίστηκε και η τέλεση λειτουργιών με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και για τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Παράλληλα, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, ενώ εφικτή είναι και η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους. Φυσικά, η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί κάτω από αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην ξεφύγει από τον έλεγχο η πανδημία Covid-19.

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Το “πράσινο φως” δόθηκε για την λειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται στέλνοντας μήνυμα στο 13033 με την επιλογή “6“.

Μάλιστα, το υπουργείο Ανάπτυξης επέτρεψε τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε περίπτωση προγραμματισμένου ραντεβού σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής.

“Από Δευτέρα, 22 Μαρτίου, στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6″, αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Εκκλησίες

Παράλληλα, σχετικά με τις εκκλησίες επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Αρχαιολογικοί χώροι

“Πράσινο φως” δόθηκε και για την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε ομάδες μέχρι 3 ατόμων και με μάσκες.

Σημειώνεται ότι, για την επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο απαιτείται αποστολή μηνύματος στο 13033 για μετακίνηση “6“, ενώ μπορεί κανείς να πάει μέχρι εκεί μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.

Αλιεία

Παράλληλα, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για όσους διαμένουν σε παραθαλάσσιους δήμους, με αποστολή μηνύματος στο 13033 και κωδικό “6“.

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με μικρό σκάφος είτε από την στεριά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση