Αρχική COVID-19 Ρεκόρ εμβολιασμών παρά την κακοκαιρία Μήδεια – Τα δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά...

Ρεκόρ εμβολιασμών παρά την κακοκαιρία Μήδεια – Τα δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα

0
εμβόλιο, κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ρεκόρ εμβολιασμών κατέγραψε σήμερα η Ελλάδα, καθώς σήμερα έχουν διενεργηθεί 25.000 εμβολιασμοί, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με την επέλαση της κακοκαιρίας της Μήδειας, όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εμβολιασμών σήμερα αποτελεί ρεκόρ ημέρας, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου, παρά τις εξαιρετικές δυσκολίες εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επιπλέον, ενημερώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και συγκεκριμένα σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% προσήλθε κανονικά στο ραντεβού του.

Όσοι δεν προσήλθαν στο ραντεβού για την πρώτη δόση:

  • θα πρέπει να προγραμματίσουν εκ νέου το ραντεβού τους
  • ενώ δεν θα ισχύσει το διάστημα το ποινής

Οι πολίτες που είχαν ραντεβού για δεύτερη δόση:

  • ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα κλείσουν σήμερα το βράδυ, των ακυρώσεων και των μη προσελεύσεων των πολιτών για τη δεύτερη δόση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει με τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού

Στη συνέχεια ο Θεμιστοκλέους, έκανε λόγο για την λειτουργεία των δύο μεγάλων σταθμών σήμερα, στο HELEXPO στο Μαρούσι και στη Διεθνή Έκθεση στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο HELEXPO στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 1.400 εμβολιασμοί ενώ στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 600 εμβολιασμοί.

Σημειώνεται ότι, σε πλήρη λειτουργία τα δύο αυτά εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να εμβολιάσουν 5.500 άνθρωποι ημερησίως, όπως τονίζει ο Θεμιστοκλέους.

Ραντεβού για τις ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Θεμιστοκλέους, την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού όσων είναι ηλικίας 60-64 ετών ως τώρα έχουν κλειστεί 235.000 ραντεβού.

Παράλληλα, την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τους 75-79 ετών και ως τώρα έχουν κλειστεί 150.000 ραντεβού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση