Αρχική COVID-19 Που εντοπίζονται τα 698 κρούσματα – Γεμίζουν οι κλινικές κορονοϊού

Που εντοπίζονται τα 698 κρούσματα – Γεμίζουν οι κλινικές κορονοϊού

0
κορονοϊός

Σύνταξη: ecozen.gr

Μειωμένος αριθμός νέων κρουσμάτων της Covid-19 ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται ωστόσο για αριθμό μη αντιπροσωπευτικό καθώς όπως ήδη είναι γνωστό, τα σαββατοκύριακα διενεργείται μικρότερος αριθμός τεστ. Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, οι κλινικές κορονοϊού γεμίζουν και οι ασθενείς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για νοσηλεία σε κλινικές ή ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, σήμερα καταγράφηκαν 698 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covdid-19, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και την σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα μας διαμορφώνεται στους 172824 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων το 51.9% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.287 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Επιπλέον, σταμάτησε να παρουσιάζει αυξητική πορεία ο αριθμός των διασωληνωμένων. Μάλιστα, σήμερα καταγράφονται 299 διασωληνωμένοι ασθενείς, εκ των οποίων το 67.2% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1224 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18,95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς.

Τέλος, καταγράφονται 26 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19. Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται στους 6152. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός θάνατοι

Στο “κόκκινο” οι κλινικές της Αττικής

Την ίδια στιγμή τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο “κόκκινο” καθώς έχουν αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό.

Μάλιστα, οι κλινικές κορονοϊού είναι γεμάτες και οι ασθενείς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για νοσηλεία σε κλινικές ή ΜΕΘ, υπογραμμίζει συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

“Τα τρία νοσοκομεία στην Αττική που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού γεμίζουν. Το Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύει 88 ασθενείς στις 125 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Το Δυτικής Αττικής που κάποτε έκλεισε ως αχρείαστο παρά τις διαμαρτυρίες μας τώρα με ελάχιστο προσωπικό νοσηλεύει 26 ασθενείς με κοροναϊό στις 34 κλίνες. Η Παμμακάριστος νοσηλεύει 35 ασθενείς στις 60 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν τις ανεπτυγμένες κλινικές κορονοϊού και ανοίγουν νέες καταργώντας κλινικές άλλων παθήσεων,” προσθέτει στη συνέχεια.

Μάλιστα, έπειτα τονίζει: “Είναι απαράδεκτο να έχουμε έτοιμες ΜΕΘ και να μην λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Στο ΚΑΤ είναι έτοιμες και εγκαινιάσθηκαν 30 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά και λειτουργούν μόνο οι έξι κλίνες για γενικά περιστατικά. Υπάρχει προοπτική να λειτουργήσουν οι μισές κλίνες για γενικά περιστατικά. Θα μπορούσαν ήδη να λειτουργούν και οι 30 κλίνες εάν υπήρχε προσωπικό» συμπληρώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Θα πρέπει να γίνει επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε λειτουργία αυτοσχέδιων ΜΕΘ (χειρουργικές αίθουσες, καρδιοχειρουργικές μονάδες, αίθουσες ανάνηψης, ακόμη και αίθουσες κλινικών). Η ΜΑΦ του Ευαγγελισμού 12 κλινών που λειτουργούσε στη δεύτερη φάση ως ΜΕΘ για περιστατικά κοροναϊού έκλεισε για εργασίες ανακατασκευής. Ξανάνοιξε λόγω των αναγκών αφού είχαν ξεκινήσει οι εργασίες. Οι κλινικές των νοσοκομείων γεμάτες”.

Νοσοκομεία Αττικής

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα στοιχεία στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν ως εξής:

 • Αττικό :γέμισαν οι κλινικές με 61 ασθενείς. Νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη βραχείας μέχρι να βρεθεί κρεβάτι. Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες.
 • Ελπίς: 42 ασθενείς στις 42 κλίνες και σήμερα έχουν γενική εφημερία.
 • Θριάσιο: χθες εισήχθησαν 21 περιστατικά κορονοϊού και 3 ύποπτα. Νοσηλεύονται 49 περιστατικά. Γεμάτο. Θα ανοίξουν νέες κλίνες.
 • Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις 24 κλίνες. Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες.
 • Νίκαια: Νοσηλεύουν 43 ασθενείς γεμάτοι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέα κλινική κορονοϊού τη χειρουργική κλινική.
 • Τζάνειο: νοσηλεύει 45 ασθενείς στις 53 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες.
 • Σωτηρία: καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό. Σύνολο 279 ασθενείς εκ των οποίων οι 80 στις ΜΕΘ. Έμειναν μόνο 4 κλίνες ΜΕΘ κενές στο Σωτηρία.
 • Γεννηματάς: νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις 60 κλίνες. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής σε κάθε εφημερία κάνουν αγώνα δρόμου να αδειάσουν κρεβάτια για να υποδεχθούν νέα περιστατικά.

ΜΕΘ Αττικής

 • Σωτηρία: 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.
 • Ευαγγελισμός: 36 ασθενείς στις 44 κλίνες.
 • ΚΑΤ: 5 ασθενείς στις 7 κλίνες.
 • Σισμανόγλειο: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
 • Γεννηματάς: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
 • Ελπίς: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
 • Νίμιτς: 3 ασθενείς στις 4 κλίνες.
 • Ασκληπιείο: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
 • Αττικό: 12 ασθενείς στις 23 κλίνες.
 • Θριάσιο:. 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Σύνολο κλινών ΜΕΘ στην Αττική: 217

Κατειλημμένες: 190

Κενές: 27

Ποσοστό: 88%

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here