Αρχική COVID-19 “Ραγδαία” αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού με τετραψήφιο αριθμό

“Ραγδαία” αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού με τετραψήφιο αριθμό

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα καταγράφεται στην χώρα μας τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος είχε χτυπήσει το καμπανάκι νωρίτερα, προειδοποιώντας για περαιτέρω αύξηση των νέων λοιμώξεων.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Την αρνητική πρωτιά συγκεντρώνει για ακόμα μια ημέρα η Αττική, η οποία συγκεντρώνει τα 649 κρούσματα από τα συνολικά 1261. Στα χνάρια της πρωτεύουσας κινείται και η Θεσσαλονίκη, η οποία συγκεντρώνει μετά από καιρό τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και συγκεκριμένα 126 νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις.

Είναι ωστόσο σημαντικό να σημειωθεί ότι, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 37.870 δειγματοληπτικά τεστ, αριθμός αρκετά μεγάλος.

Παράλληλα, μετά και την σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στην χώρα μας ανέρχεται στα 158716, εκ των οποίων το 52.0% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5988 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49885 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει για ακόμα μία ημέρα την σταθερή και αργή πτωτική του πορεία, με 244 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται. Σημειώνεται ότι, η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 178 (73.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1131 ασθενείς.

Τέλος, ο αριθμός των νέων θανάτων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα των τελευταίων ημερών, καταγράφοντας 22 άτομα που έχασαν  την μάχη με τον κορονοϊό. Μετά και την σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανάτων στην χώρα μας διαμορφώνεται στους 5851, εκ των οποίων οι 3437 (58.7%) είναι φάνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση