Αρχική COVID-19 Πώς η φύση μειώνει το άγχος της πανδημίας

Πώς η φύση μειώνει το άγχος της πανδημίας

0
περπάτημα πάρκο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Tο 62% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου βρήκαν ανακούφιση από το άγχος του COVID-19 κάνοντας μια βόλτα στην φύση. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα από το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας.

Σχεδόν οι μισοί είπαν ότι το να περνούν χρόνο σε χώρους πρασίνου τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο άγχος από την πανδημία.

Ακόμα κι αν η απόσταση που διανύθηκε δεν ήταν ιδιαίτερα μακριά και λίγο το περπάτημα, η έξοδος είχε θετικό αντίκτυπο στην ψυχική ευεξία των ανθρώπων.

Αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη ανακαλύψει γιατί η φύση είναι τόσο θεραπευτική, η έρευνα υποστηρίζει τα ευρήματα πολλών προηγούμενων μελετών.

Αυτά δείχνουν μια σχέση μεταξύ της πρόσβασης στον πράσινο χώρο και του μειωμένου κινδύνου προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Υπό το φως της μελέτης, το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας συνεργάστηκε με το WWF για να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο ψυχικής υγείας.

Καταγραφή

Πώς η φύση μπορεί να υποστηρίξει τη θετική ψυχική ευεξία

Ο οδηγός Thriving With Nature διερευνά αυτήν τη σχέση μεταξύ του φυσικού κόσμου και της ψυχικής μας ευεξίας.

Ο οδηγός εξετάζει πώς η φύση μπορεί να υποστηρίξει τη θετική ψυχική ευεξία. Αλλά και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τη φύση σε αντάλλαγμα.

«Τα οφέλη σχετίζονται συχνά με το πώς οι αισθήσεις μας μας συνδέουν με το περιβάλλον», λέει.

Από τα σχήματα στη φύση βλέπουμε τις μυρωδιές που δίνουν τα δέντρα και τη γοητεία που μπορεί να διεγείρει η φύση βοηθώντας το μυαλό μας να ξεκουραστεί».

Οι δύο οργανισμοί ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να βρουν ξεκούραση και ανακούφιση στους χώρους πρασίνου που έχουν στη διάθεσή τους.

«Για όσους από εσάς σκέφτεστε «δεν έχω χρόνο να φτάσω στα βουνά ή στα μεγάλα τραχιά τοπία», μια βόλτα σε ένα πάρκο της πόλης, δίπλα σε ένα κανάλι μπορεί να είναι εξίσου αναζωογονητική, γράφει η τηλεοπτική παρουσιάστρια του Ηνωμένου Βασιλείου Τζούλια Μπράντμπουρι στον πρόλογο του οδηγού.

περπάτημα πάρκο

Και αν δουλεύεις σε μια…αστική ζούγκλα, αξίζει ακόμα να πηγαίνεις έξω στο φως. Ένα και μόνο δέντρο μπορεί να εμπνεύσει τόσο χαρά όσο μια «Μεγάλη Θέα».

Το Thriving With Nature έχει εποχιακές προτάσεις για δραστηριότητες όπως η καλλιέργεια του δικού σας φαγητού και η «πράσινη άσκηση» κάνοντας ποδηλασία ή περπάτημα σε έναν καταπράσινο χώρο.

Παράλληλα με πρακτικές συστάσεις, διαθέτει επίσης τεχνικές γείωσης που βοηθούν στο στην καταπολέμηση τους άγχους.
Και σας ενθαρρύνουν να προσέξετε σε ότι μπορείτε να δείτε, να ακούσετε, να αισθανθείτε, να δοκιμάσετε και να μυρίσετε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση