Αρχική COVID-19 EMA: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ευρώπη

EMA: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ευρώπη

0
Εμβόλιο κορονοϊού
Φωτό: Oldschool3d/Shutterstock, discovermagazine.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την έγκριση κυκλοφορίας έλαβε το εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Η χορήγηση του εμβολίου επιτρέπεται σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, παρά τις επιφυλάξεις που επικρατούσαν την τελευταία εβδομάδα για την αποτελεσματικότητά του στους άνω των 65.

«Τα συνδυαστικά αποτελέσματα τεσσάρων κλινικών μελών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική έδειξαν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό στην προστασία ατόμων άνω των 18 ετών. Οι δοκιμές αυτές ενέπλεξαν περίπου 24.000 ανθρώπους συνολικά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, οι γερμανικές αρχές είχαν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Δήλωση την οποία ωστόσο, η ίδια εταιρία είχε διαψεύσει.

Σημειώνεται ότι, με την έγκριση και του εμβολίου της AstraZeneca, έχουν συνολικά εγκριθεί τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Τα δύο πρώτα ήταν αυτά των Pfizer/BionTech και Moderna.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση