Αρχική COVID-19 Γερμανία για εμβόλιο AstraZeneca: Να μην χρησιμοποιείται στους άνω των 65

Γερμανία για εμβόλιο AstraZeneca: Να μην χρησιμοποιείται στους άνω των 65

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο AstraZeneca κατά της Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, συνέστησαν οι γερμανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής εμβολίων του Ινστιτούτου Robert Koch, της κύριας υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γερμανίας: «Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προς το παρόν, για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός άνω των 65 ετών».

Για τον συγκεκριμένο λόγο λοιπόν η επιτροπή συνέστησε να χρησιμοποιείται το εμβόλιο μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.

Επικαλούμενες Βρετανούς επιστήμονες και γερμανικές κυβερνητικές πηγές, οι γερμανικές εφημερίδες Bild και Handelsblatt, έγραψαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 ετών είναι μόλις 8%.

Τι ισχυρίζεται η AstraZeneca από την πλευρά της

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία από την πλευρά της διαψεύδει τα δημοσιεύματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης και υπερασπίζεται την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού στα άτομα άνω των 65 ετών, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο 100%.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της «εφόδου», με εντολή της Κομισιόν, που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι βελγικές αρχές στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca στη χώρα. Στόχος τους ήτανε να ερευνήσουν τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca. Ωστόσο, τα παραπάνω γεγονότα καθιστούν αβέβαιη την έκβαση της αυριανής συνεδρίασης.

Μάλιστα, υπό το πρίσμα της γερμανικής ανακοίνωσης, υπάρχει η πιθανότητα το εμβόλιο να λάβει την έγκριση κυκλοφορίας από την ΕΕ, αλλά όχι για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση