Αρχική Άσκηση Έρευνα δείχνει ότι η άσκηση με βάρη δρα θετικά στη νόσο Αλτσχάιμερ

Έρευνα δείχνει ότι η άσκηση με βάρη δρα θετικά στη νόσο Αλτσχάιμερ

0
Γυμναστική - Άθληση
Διαφήμιση

Η γυμναστική γενικά, αλλά κυρίως η άσκηση με βάρη, μπορεί να αποτελέσει θετικό στοιχείο σε τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα ευρήματα της νέας αυτής μελέτης Αυστραλών ερευνητών δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «NeuroImage».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, 6 μήνες άσκησης με βάρη, όχι μόνο επιβράδυναν, αλλά σταμάτησαν τον εκφυλισμό στον ιππόκαμπο και τις υποπεριφέρειές του, έναν χρόνο μετά την άσκηση. Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ μελέτησε 100 άτομα με υψηλό κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ, λόγο ήπιας γνωστικής εξασθένησης, όπως μείωση της μνήμης και άλλων δεξιοτήτων σκέψης.

Έρευνα δείχνει ότι η άσκηση με βάρη δρα θετικά στη νόσο Αλτσχάιμερ

Χωρίστηκαν τυχαία σε 4 ομάδες και τους δόθηκαν καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης του εγκεφάλου με χρήση υπολογιστή, της άσκησης με βάρη, αλλά και ενός συνδυασμού των δύο. Οι συμμετέχοντες που έκαναν ασκήσεις με βάρη έπρεπε να κάνουν 90 λεπτά επιτηρούμενης προπόνησης, κάθε εβδομάδα για έξι μήνες.

«Έκαναν άσκηση με βάρη για 45 λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα, για έξι μήνες και στη συνέχεια περιμέναμε 12 μήνες και τότε είδαμε αυτά τα πραγματικά ισχυρά αποτελέσματα», ανέφερε ο καθηγητής Michael Valenzuela, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Υπάρχουν δύο εκδοχές για τα ευρήματα αυτά. Είτε η άσκηση με βάρη επιδρά θετικά στον εγκέφαλο γιατί απελευθερώνει ευεργετικές χημικές ουσίες στο αίμα, είτε βοηθά την ηλεκτρονική διέγερση του ιππόκαμπου μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: y-o.gr


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση