Αρχική Ειδήσεις 7 τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

7 τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

0
Διαφήμιση

Η μάχη για τα κιλά είναι καθημερινή… Σκεφτήκατε ποτέ ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να «κόψετε» το φαγητό αλλά απλά να τρώτε τις κατάλληλες τροφές; Υπάρχουν σύμμαχοι στην προσπάθεια να κρατήσουμε το βάρος μας υπό έλεγχο αρκεί να τους γνωρίζουμε.

Η «πολύτιμη» λίστα με επτά τρόφιμα τα οποία θα μας βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στο περιττό  λίπος είναι η εξής:

Μαύρα φασόλια

Ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια περιέχουν  15 γραμμάρια πρωτεΐνης  και δεν περιέχουν κανένα από τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται σε άλλες πηγές πρωτεϊνών, όπως το κόκκινο κρέας.

Βρώμη

Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, έτσι ώστε μια μερίδα μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε  χορτάτοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακριβώς ένα μισό φλυτζάνιμε  4,6 γραμμάρια ανθεκτικού άμυλου  αυξάνει το μεταβολισμό και καίει το λίπος

Αβοκάντο

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε την κατανάλωση λιπαρών, εφ ‘όσον είναι τα σωστά λίπη.

Το ελαϊκό οξύ, μια ένωση στο αβοκάντο , μπορεί να προκαλέσει στο σώμα την αίσθηση του κορεσμού . Επίσης έχει αποδειχτεί πως λιώνει το λίπος της κοιλιάς. Το κρεμώδες φρούτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Σολομός

Άπαχες πηγές πρωτεϊνών μας βοηθά να αισθανόμαστε  χορτάτοι χωρίς την προσθήκη λίπους. Ο σολομός είναι μια πιο λιτή επιλογή από το κόκκινο κρέας και είναι γεμάτος από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Μια μελέτη του 2001 διαπίστωσε ότι τα άτομα που κάνουν δίαιτα με σολομό έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Blueberries

Ευρύτερα γνωστά για την αντιγηραντική δράση τους, τα βατόμουρα, ενώ είναι μικρά έχουν μεγάλες ιδιότητες  1 φλιτζάνι μας δίνει  μόνο 80 θερμίδες, και μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι με 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Μπρόκολο

Ωμό ή μαγειρεμένο, αυτό το σταυρανθή λαχανικό είναι γνωστό για τις ιδιότητες  του ενάντια στον καρκίνο , αλλά και με μια γροθιά πλήρωσης φυτικών ινών σε λιγότερο από 30 θερμίδες.  Μια μερίδα, είναι αρκετή για  να αποτρέψει τα προβλήματα βάρους σε μεγάλο βαθμό.

Καστανό ρύζι

Το καφέ ρύζι είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για το λευκό ρύζι. Μισή κούπα περιέχει 1,7 γραμμάρια ανθεκτικό άμυλο, ένα υγιές συστατικό  υδατανθράκων που αυξάνει το μεταβολισμό μας και καίει το λίπος. Πλέον, το καστανό ρύζι είναι ένα χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο, που σημαίνει ότι είναι βαρύ και χορταστικό αλλά χαμηλό σε θερμίδες.

Πηγή: health.com

Διαφήμιση