Αρχική Ειδήσεις Πώς να αλλάξουμε τη στάση μας όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την...

Πώς να αλλάξουμε τη στάση μας όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάστασή μας

0
Διαφήμιση

Αλλάζοντας την αντίληψή μας, την πεποίθηση ή τη γνώμη για μια κατάσταση θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε την στάση μας σε πολλά θέματα της καθημερινότητας μας.

Η σύγχρονη επιστήμη της συμπεριφοράς συμφωνεί! Ο Αμερικανός ψυχολόγος Άλμπερτ Έλλις, διάσημος για την ανάπτυξη ορθολογικής συναισθηματικής θεραπείας της συμπεριφοράς, εξήγησε ότι το “πώς” οι άνθρωποι αντιδρούν σε γεγονότα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την “άποψη” τους για τα γεγονότα και όχι από τα ίδια τα γεγονότα.

Εδώ είναι πέντε εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσουμε την αλλαγή:

1. Αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα αν δεν είμαστε ενήμεροι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Σταματάμε τον φαύλο κύκλο που επιθυμούμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και παίρνουμε τον έλεγχο στις σκέψεις και τις αντιδράσεις μας στα γεγονότα και τους ανθρώπους.

2. Συνειδητοποιούμεότι η αισιοδοξία είναι μια επιλογή.

Δεν γεννιόμαστε με μια θετική ή αρνητική στάση. Είναι κάτι που θα γίνει μέσα από την προοπτική μας από τις εμπειρίες. Πολύ λίγες περιπτώσεις είναι εντελώς κακές. Πάντα να προσπαθούμε να καταλήξουμε με τρεις ή πέντε θετικές πλευρές για κάθε δύσκολη κατάσταση, και να τα γράψουμε έτσι ώστε να μπορούμε να τα θυμόμαστε.

3. Χρησιμοποιούμε θετικά λόγια.

Χρησιμοποιούμαι δηλώσεις όπως, «είμαι αισιόδοξος», ή, «Θα βρώένα τρόπο,” όλη την ημέρα. Οι λέξεις που χρησιμοποιούμαι όταν μιλάμε έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη στάση μας και τη συναισθηματική μας κατάσταση.

4. Βγαίνουμε έξω με φίλους που έχουν μια ευτυχισμένη αύρα.

Δοκιμάζουμε τον εαυτό μαςσε περιβάλλουν με φίλους που αποπνέουν θετική ενέργεια. Δίνουμε προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιούν όταν μιλούν για να σας μιλήσουν για την ημέρα τους. Θα εκπλαγείτε από το πόσο απλό είναι να εξακριβωθεί αν είναι θετική ή αρνητική επιρροή.

5. Λέμε μια καθημερινή επιβεβαίωση.

Βρίσκουμε ένα απόσπασμα που έχει νόημα για μας και το λέμε φωναχτά κάθε πρωί. “Κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί σήμερα,” και έτσι στέλνουμε την ενέργειά μας σε μια θετική κατεύθυνση. Ξέρω ότι ακούγεται λίγο “Zen” και κάπως μυστικιστικό, αλλά είναι πραγματικά μια πολύ απλή και αποτελεσματική μέθοδος για την επανεκπαίδευση υποσυνείδητα του μυαλού μας  και υποστηρίζεται και από την επιστημονική έρευνα.

Έτσι, την επόμενη φορά που είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, να θυμόμαστε τις παραπάνω συμβουλές για την αντίληψη μας και τη βελτίωση της στάσης μας. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να το αλλάξουμε, αλλά σίγουρα μπορούμε να επιλέξουμε την ψυχική και σωματική απάντησή μας σε αυτό. Όσο περνάει ο καιρός, θα παρατηρήσουμε μια πραγματική αλλαγή στη στάση μας!

Διαφήμιση