Αρχική Special Topics - 2 Στο Vodafone Business το τμήμα Γ’ του διαγωνισμού «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ)» του υπουργείου...

Στο Vodafone Business το τμήμα Γ’ του διαγωνισμού «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ)» του υπουργείου Υγείας

Την ισότιμη πρόσβαση κατοίκων της χώρας σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου που διαθέτει το ΕΣΥ, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους θα εξασφαλίσει το Vodafone Business, μέσα από την υλοποίηση των παραδοτέων του έργου «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ)»- Τμήμα Γ’, αξίας 6,4 εκατ. ευρώ με 36μηνη διάρκεια σύμβασης.

0
vodafone1
Διαφήμιση

 

Αντικείμενο της σύμβασης Vodafone Business αποτελεί η επέκταση του δικτύου τηλεϊατρικής στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ενώ στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται: 82 μεγάλοι και 97 μικροί Σταθμοί Τηλεϊατρικής Ιατρού Ασθενούς (ΣΤΙΑ), 8 μεγάλοι και 6 μικροί Σταθμοί Τηλεϊατρικής Ιατρού Συμβούλου (ΣΤΙΣ), 6 μικροί τροχήλατοι, 160 ταμπλέτες ιατρών και 3 εκπαιδευτικά κέντρα.

Κάθε ένας από τους παραπάνω σταθμούς πρόκειται να εξοπλιστεί με: Δικτυακό εξοπλισμό, Σύστημα εικονοδιάσκεψης, Ακουστικό Τηλεμετρικού Στηθοσκοπίου, Μετασχηματιστή απομόνωσης και UPS + Rack, Εξοπλισμός για διαμόρφωση χώρου, Ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μέσα από το έργο πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου διαρκή εκπαίδευση, καθώς και η πρόσβαση σε πηγές αξιόπιστης πληροφόρησης ταυτόχρονα με την άσκηση των καθηκόντων του και ανεξάρτητα από το γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκεται. Παράλληλα, θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση πόρων για το ελληνικό δημόσιο, από τον περιορισμό άσκοπων διακομιδών και άσκοπων μετακινήσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Γιώργος Τζανετάκος,  γενικός διευθυντής του Vodafone Business, δήλωσε σχετικά: «Το Vodafone Business συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στην ανάληψη Δημοσίων έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. Είναι βέβαιο πως η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας μέσω της τεχνολογίας και της τηλεϊατρικής μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας και να στηρίξει την πρόοδο των απομακρυσμένων περιοχών, κάτι που άλλωστε έχει αποδειχθεί και από την πολυετή μας, πλέον,  εμπειρία από το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone

vodafone

Vodafone Fiber 1Gbps: Ασύλληπτη ταχύτητα σταθερά και εγγυημένα

Παράλληλα, η Vodafone αναβαθμίζει αποφασιστικά τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας με το Vodafone Fiber 1Gbps προσφέροντας σταθερή και εγγυημένη ταχύτητα, μέσω οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι και την επιχείρηση (FTTH), που πλέον είναι διαθέσιμη σε 3.600.000 εκατ. ιδιώτες και επαγγελματίες σε όλη τη χώρα.

Οι υπερυψηλές ταχύτητες που προσφέρει η υπηρεσία Fiber 1Gbps ξεκλειδώνουν νέες απεριόριστες δυνατότητες για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Οι οικιακοί χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από ψηφιακές υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας υψηλής ποιότητας, απολαμβάνoντας απρόσκοπτη πρόσβαση στο αγαπημένο τους οπτικοακουστικό περιεχόμενο και το πιο απαιτητικό gaming χωρίς περιορισμούς. Από την άλλη, οι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία, των οποίων η λειτουργία βασίζεται στις ταχύτητες fiber, προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα την ψηφιακή μετάβαση, να διευκολύνουν την εξ αποστάσεως συνεργασία και να ενισχύσουν αποφασιστικά την παραγωγικότητα  και την ασφάλεια της επιχείρησής τους.

Επίσης, με το Vodafone router νέας τεχνολογίας Wi-Fi 6, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν σταθερά τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα Internet σε κάθε χώρο του σπιτιού ή της επιχείρησής τους, καθώς πραγματοποιείται αυτόματη σύνδεση όλων των συσκευών στην καλύτερη δυνατή  συχνότητα Wi-Fi (2.4GHz/5GHz) με κοινό όνομα και κωδικό πρόσβασης. Ταυτόχρονα, η λειτουργία Intelligent  Wi-Fi παρέχει καλύτερη απόδοση του Wi-Fi σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή. 

Επιπλέον, η εγγύηση ικανοποίησης δικτύου της Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους συνδρομητές των προγραμμάτων  Vodafone Fiber Plus (100/200/300/500Mbps & 1Gbps) να διακόψουν τη σύνδεση τους, χωρίς καμία δέσμευση, μέσα στους 3 πρώτους μήνες από την ενεργοποίηση, αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι.

Σημειώνεται πως η Vodafone Ελλάδας υλοποιεί με συνέπεια επενδυτικό σχέδιο ύψους 600 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη ιδιόκτητων ευρυζωνικών δικτύων νέας γενιάς σε ολόκληρη την χώρα, με στόχο να συνδέσει απευθείας με οπτική ίνα (FTTH) 850.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το 2026. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH. Επιπλέον, η Vodafone ολοκλήρωσε την κατασκευή υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που ήδη προσφέρει νέες δυνατότητες σε σχεδόν 1.000.000 κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 10 ελληνικών νησιών.

Διαφήμιση