Η Τεχνητή Νοημοσύνη συνεργάζεται πλέον στενά με την παραδοσιακή ιατρική στην ανίχνευση ασθενειών μέσω του χρώματος της γλώσσας και τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν τους επιστήμονες! Στην πραγματικότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη να αποκωδικοποιήσει αποτελεσματικότερα τα σημάδια που …εντοπίζει η παραδοσιακή ιατρική στο χρώμα της γλώσσας προς όφελος πάντα της ‘έγκυρης διάγνωσης και της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο ασθενής.
Η διάγνωση ασθενειών με τη μελέτη της γλώσσας έχει τις ρίζες της στην παράδοση και την κινεζική βοτανοθεραπεία για πάνω από 2.000 χρόνια. Σήμερα, με σύμμαχο την Τεχνητή Νοημοσύνη η εξέταση της ανθρώπινης γλώσσας εξελίσσεται και υιοθετείται από μεγάλο εύρος επιστημόνων.
Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές των Πανεπιστημίων Middle Technical (MTU) στη Βαγδάτη και Νότιας Αφρικής (UniSA) παρέχει τώρα περαιτέρω αποδείξεις για την αξιοσημείωτη ακρίβεια αυτής της μεθόδου στην ανίχνευση ασθενειών.
«Πριν από χιλιάδες χρόνια η κινεζική ιατρική ήταν πρωτοπόρος στην πρακτική της εξέτασης της γλώσσας για την ανίχνευση ασθενειών», αναφέρει ο Ali Al-Naji, αναπληρωτής καθηγητής στο MTU και στο UniSA, σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου.
«Η συμβατική ιατρική υποστηρίζει εδώ και καιρό αυτή τη μέθοδο, αποδεικνύοντας ότι το χρώμα, το σχήμα και το πάχος της γλώσσας μπορούν να αποκαλύψουν σημάδια διαβήτη, προβλήματα του ήπατος, του κυκλοφορικού και του πεπτικού συστήματος, καθώς και ασθενειών του αίματος και της καρδιάς», εξηγεί ο ερευνητής.
«Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, νέες μέθοδοι διάγνωσης ασθενειών από την εξέταση της γλώσσας γίνονται πλέον εξ αποστάσεως με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μιας κάμερας – ακόμη και ενός smartphone. Η ηλεκτρονική ανάλυση της γλώσσας είναι εξαιρετικά ακριβής και θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξ αποστάσεως διάγνωση ασθενειών με ασφαλή, αποτελεσματικό, εύκολο, ανώδυνο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο», προσθέτει ο ερευνητής.
Προηγούμενες έρευνες που χρησιμοποίησαν διαγνωστικά συστήματα γλώσσας έχουν εντοπίσει αποτελεσματικά καταστάσεις όπως σκωληκοειδίτιδα, διαβήτη και θυρεοειδοπάθεια.
«Είναι δυνατόν να διαγνωστούν με ακρίβεια 80% περισσότερες από 10 ασθένειες που προκαλούν ορατή αλλαγή στο χρώμα της γλώσσας. Στη μελέτη μας πετύχαμε ακρίβεια 94% με τρεις ασθένειες, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να τελειοποιήσουμε την έρευνα αυτή ακόμη περισσότερο», σημειώνει ο Al-Naji.