Αρχική Special Topics Θεσσαλία: Δεκάδες νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Νέα κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα...

Θεσσαλία: Δεκάδες νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Νέα κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα μετά τις πλημμύρες (Βίντεο)

Τουλάχιστον 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων ανακοίνωσε για τη Θεσσαλία  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Εν τω μεταξύ συγκλονίζουν οι εικόνες από τη νέα κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα που σχηματίστηκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. 

0
Πηνειός Λάρισα κοίτη 1
πηγή: onlarissa.gr
Διαφήμιση

Δεκάδες είναι τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ νέες εντυπωσιακές εικόνες από την επόμενη μέρα μετά τη βιβλική καταστροφή, δείχνουν το μέγεθος των αλλαγών στο περιβάλλον των περιοχών που επλήγησαν, με τη νέα κοίτη του Πηνειού που σχηματίστηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού καταγράφηκαν στη Θεσσαλία.. Επίσης ξεκαθαρίστηκε ότι πλέον είναι κατάλληλο το νερό στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ. Όπως εξήγησε η κα Αγαπηδάκη 1.300 πολίτες  επισκέφτηκαν τις δομές υγείας στις πληγείσες περιοχές το τελευταίο 24ώρο.

Πηνειός κοίτη 3

Στ. Κελέτσης: Στις 70.935 ο αριθμός των δηλωθέντων νεκρών αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι “σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα καταλληλόλητας των νερών του Παγασητικού για αλίευση».  Όπως πρόσθεσε, το μόνο πρόβλημα που υφίσταται είναι η στέρηση της δυνατότητας στους αλιείς να ασκήσουν την αλιευτικούς δραστηριότητα απρόσκοπτα, λόγω της αδυναμίας χρήσης των αλιευτικών εργαλείων τους.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)
Αποκομιδή νεκρών ζώων στο χωριό Παλαμάς Καρδίτσας από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Κατά τα λοιπά,  συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση αποκομιδής των νεκρών ζώων, ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης. Επισήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλουν 40 στελέχη του στρατού και ιδιώτες, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δηλωθέντων νεκρών ζώων, ενημέρωσε ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (17/9), 70.935 αιγοπρόβατα, 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων. Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίζονται κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

Τέλος, γνωστοποίησε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα 18/9  ξεκινά σειρά επαφών προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Επίσης, θα συναντήσει τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, τον οποίο θα προσκαλέσει στη Θεσσαλία.

Νέα κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα!

Σε μια άλλη εξέλιξη κι ενώ καταγράφονται συνεχώς τα κρούσματα, μια δεύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού που δεν υπήρχε δημιουργήθηκε  στη Λάρισα με το ξέσπασμα του καταστροφικού φαινομένου των πλημμυρών στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Τα εντυπωσιακά πλάνα έφερε στο φως το τοπικό δίκτυο onlarissa.gr

Από εκεί τα ύδατα πέρασαν στις Εργατικές Κατοικίες και επήλθε η καταστροφή ενώ διαλύθηκε στην κυριολεξία εμπορικό κέντρο της περιοχής. Πλέον στο σημείο γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς  χωματουργικές εργασίες προκειμένου να μπαζωθεί η συγκεκριμένη κοίτη.

Εθελοντές του ΕΚΛ  βοηθούν τους πλημμυροπαθείς να καθαρίσουν τα σπίτια τους

Δεκάδες εργαζόμενοι της Λάρισας το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας  για να μεταβούν στις πληγείσες συνοικίες της πόλης, προκειμένου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς.

Εργατικό κέντρο Λάρισας Πλημμύρες

Στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, στις συνοικίες του Αγίου Θωμά, της Νέας Σμύρνης, του ΑΤΑ, στη Φαλάνη, στο Σωτήριο, ομάδες εθελοντών από τα εργατικά σωματεία της Λάρισας και της Αθήνας βοήθησαν τους πλημμυροπαθείς να βγάλουν τις λάσπες από τα σπίτια τους και σε ότι άλλο χρειαστούν.

Διαφήμιση