Αρχική Ειδήσεις Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα-Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για νέα κακοκαιρία-Στο στόχαστρο η Θεσσαλία

Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα-Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για νέα κακοκαιρία-Στο στόχαστρο η Θεσσαλία

Μπορεί το επερχόμενο Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες να θυμίζουν καλοκαίρι, ωστόσο ο καιρός επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς από τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου το σκηνικό αλλάζει, με τη νέα κακοκαιρία να βρίσκεται προ των πυλών!

0
Η υπερθέρμανση του πλανήτη δημιουργεί ισχυρότερες καταιγίδες
Διαφήμιση

Η αλλαγή σκηνικού από την προσεχή Δευτέρα, έχει δημιουργήσει ανησυχία, αφού η νέα κακοκαιρία που πρόκειται να επηρεάσει τη χώρα μας περιλαμβάνει και την ήδη πολύπαθη Θεσσαλία, που ψάχνει ακόμα το βηματισμό της από τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες. 

Μάλιστα αναμένεται να εκδοθεί και έκτακτο δελτίο για την επιδείνωση του καιρού από την ΕΜΥ, σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της Θοδωρή Κολυδά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας, ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα επεκταθεί στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας.

«Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού στη Θεσσαλία»

Το πιο ανησυχητικό σχετικά με την απότομη μεταβολή του καιρού και την επερχόμενη νέα κακοκαιρία είναι η εκτίμηση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος μιλά για «μεγάλο όγκο νερού».

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας», είπε.

«Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή», ανέφερε έπειτα.

«Και η Λαμία, αλλά και η Πελοπόννησος θέλουν προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», συμπλήρωσε.

Διαφήμιση