Αρχική Ειδήσεις Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Θρίλερ με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112- Εκκενώθηκαν 5...

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Θρίλερ με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112- Εκκενώθηκαν 5 ακόμη οικισμοί (Βίντεο)

Σκηνές απόλυτης καταστροφής βιώνουν οι κάτοικοι στην Αλεξανδρούπολη που δέχονται διαρκώς μηνύματα από το 112, είτε για εκκένωση οικισμών είτε με οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναθυμιάσεων από τους καπνούς. 

 

0
Αλεξανδρούπολη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

 

Εφιαλτικές στιγμές πόνου και απόγνωσης για την απόλυτη καταστροφή ζουν οι κάτοικοι στην Αλεξανδρούπολη που με συνεχή μηνύματα από το 112 λαμβάνουν οδηγίες για εκκένωση των οικισμών τους!

Το μεσημέρι της Κυριακής (20/8,) λίγο πριν τις 14:00, στην Αλεξανδρούπολη εστάλησαν νέα μηνύματα από το «112» αυτή τη φορά στους κατοίκους των οικισμών Μοναστηράκι και Δορίσκος προκειμένου να εκκενώσουν προς Φέρες, καθώς και σε εκείνους σε Αμφιτρίτη, Άβαντα και Μαΐστρο προς Αλεξανδρούπολη.

Tρία  ήταν τα ενεργά κομμάτια της πυρκαγιάς όταν εστάλησαν τα μηνύματα. Το πρώτο στο ανατολικό κομμάτι από τον οικισμό Λουτρό. Το δεύτερο στην δυτική πτέρυγα της πυρκαγιάς στον οικισμό Αμφιτρίτη και πιο συγκεκριμένα νοτίως αυτής. Και το τρίτο βρίσκεται στην βόρεια πλευρά, στον οικισμό Νίψα.

Τεράστιο το μέτωπο στην περιοχή των Λουτρών

Κατά πληροφορίες, οι φλόγες έφτασαν κοντά στον σταθμό φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν αποτελεσματική και απέτρεψε τα χειρότερα. Λόγω της πυρκαγιάς εκεί έχει κλείσει ξανά η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη διαδικασία εκκένωσης των οικισμών όπως τις μετέδιδε ο χρήστης Focus ston Evro


Παράλληλα, η Hellenic Train ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση των λεωφορείων που εκτελούν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. Με διάσπαρτες εστίες μάχονται οι πυροσβέστες – Αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους

Με νέες εστίες να «ξεπηδούν» συνεχώς στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, ανέφερε  στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αέρας φυσάει με την ίδια ένταση συγκριτικά με χθες, ενώ το βράδυ παρατηρήθηκε μικρή βελτίωση για αυτό και κατέστη δυνατό να περιοριστεί η φωτιά σε κάποιες εστίες. Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλος αριθμός των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ επιχειρούν από αέρος 15 μέσα, μεταξύ των οποίων 5 ελικόπτερα και ένα πετζετέλ.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης από τους οποίους ζητείται προσοχή για τους καπνούς που κατευθύνονται στην περιοχή με την προτροπή να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί έως τώρα αφορούν σε τουλάχιστον 4 σπίτια, 1 αυτοκίνητο και μια εκκλησία. Περιμετρικά έχει κάποιες ζημιές και ένα μοναστήρι. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική.

Η μεγάλη μάχη στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη δίνεται για δεύτερο 24ωρο ανάμεσα στον οικισμό Λουτρό και τον οικισμό Λουτρά Τραϊανούπολης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, η κατάσταση στη δυτική άκρη του μετώπου προς Αγνάντια αλλά και νότια προς Νίψα είναι «λίγο πιο ελεγχόμενη». Ωστόσο, όπως τόνισε, «η πυρκαγία δεν θα είναι εύκολη, είναι τροφοδοτούμενη από τον αέρα. Ο αέρας είναι ο μεγάλος εχθρός των πυροσβεστών».

Διαφήμιση